Les millores d’accessibilitat i rehabilitació en l’Edifici Viaducte d’Alcoi han començat el mes de gener de 2021. El termini d’execució és de 6 mesos i, per tant, finalitzarà al juny de 2021, segons la programació prevista.

La Universitat Politècnica de València (UPV) va adjudicar l’obra per a la rehabilitació i millora de l’accessibilitat de la històrica Escola Industrial, coneguda com l’Edifici de Viaducte. L’adjudicatària és Eladio Silvestre S.A. per un import de 359.340,22 euros (impostos no inclosos).

A més de la millora de l’accessibilitat, el contracte de la licitació també inclou treballs de restauració, reparació de teulades, instal·lació d’ascensors i treballs de recondicionament. La Plataforma de contractació del sector públic del Ministeri d’Hisenda va publicar la licitació “Rehabilitació i millora de l’accessibilitat de l’Escola Industrial situada en Passeig Ovidi Montllor. Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València” el 8 de juny de 2020 i, finalment, es van presentar 7 licitadors.

Conveni entre Ajuntament i UPV

La UPV i l’Ajuntament d’Alcoi van signar el conveni d’autorització d’ocupació temporal de l’Edifici Viaducte. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Alcoi pot continuar utilitzant aquest edifici i ampliar l’oferta d’activitats formativa. Formació de Persones Adultes Orosia Silvestre, l’Escola Municipal de Belles arts o les Aules de la Tercera Edat desenvolupen les seues activitats en aquest emblemàtic edifici.

El conveni escenifica la bona relació entre l’Ajuntament d’Alcoi i Campus d’Alcoi de la UPV. La signatura d’aquest acord es va programar a principi de 2020, però la situació sanitària derivada de la Covid-19 va posposar la rúbrica a setembre del passat any.