A partir del pròxim divendres a les 15 hores començarà el tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana que tindrà lloc durant els caps de setmana fins al 15 de febrer. Alcoi es troba entre aquestes ciutats, per aquest motiu ja s’ha organitzat el dispositiu de control.

Dimarts passat dia 26 va tindre lloc una reunió de manera telemàtica entre la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública de la Generalitat Valenciana, Gabriela Bravo i els regidors de Seguretat i caps de Policia Local dels municipis amb població superior a 50.000 habitants amb l’objectiu de determinar mesures conjuntes a establir per a aquest tancament perimetral.

Ahir, els cossos de Seguretat van mantenir una reunió amb el regidor de Seguretat, Raül Llopis i els tècnics corresponents per a determinar el dispositiu que s’organitzarà a Alcoi. En concret han acordat que hi haurà controls estàtics en les entrades i eixides en direcció València i Alacant amb la Policia Local i Policia Nacional respectivament. A més, hi haurà controls permanents eventuals en la carretera a Banyeres per part de la Policia Nacional i en l’accés pel Rebolcat per part de la Guàrdia Civil.

Des dels cossos de seguretat es va insistir que faran èmfasi des del primer minut del tancament i que no es tracta de no eixir de la ciutat perquè estiguen els controls, sinó per responsabilitat perquè quedar-se a casa és la millor mesura de seguretat per a evitar el contagi i la propagació de la Covid-19.

“Saltant-se els controls i buscant eixir de la ciutat no estan ‘vencent’ a la Policia o al Govern, estan cometent una imprudència i tenint una falta de civisme i responsabilitat, que pot comportar a més de la corresponent sanció, un risc per a la salut de la gent que comet imprudències, de les persones que els envolta i de la ciutadania en general. Hem de quedar-nos a casa el cap de setmana i tan sols eixir per a comprar o acudir a algun servei essencial.”, explica l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

En aquestes reunions també van informar des dels Cossos de Seguretat que des de la vigència del decret, és a dir, dilluns passat, està havent-hi una major presència als carrers per a vigilar que es complisca i evitar no sols les aglomeracions, sinó també que hi haja grups de més de 2 persones, exceptuant lògicament les situacions previstes en el decret. Per aquest motiu hi ha un especial control en les eixides i entrades als col·legis o en les zones de pas de treball, entre altres.

Finalment aquest matí el president de la Generalitat, Ximo Puig i la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública de la Generalitat Valenciana, Gabriela Bravo han mantingut una reunió amb els alcaldes i edils de seguretat, representant a la nostra ciutat han estat l’alcalde, Toni Francés i el regidor de Seguretat, Raül Llopis. En aquesta trobada telemàtica han revisat els dispositius que s’establiran.