El primer Concurs Internacional d’Art de les Universitats Sènior ha publicat els seus resultats en totes les seues modalitats. Hortensia Julia Molines Vos, alumna de la Universitat Sènior del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha obtingut el Premi de Plata ‘Best Sketch Awards’ en la categoria de dibuix. En aquesta primera edició del concurs han participat artistes de la Xina, Líban, Bolívia, el Japó, Mèxic, Itàlia, Espanya, l’Índia, Eslovàquia, França, el Brasil, Austràlia, Islàndia o Mongòlia, entre altres països.

Segons conta Hortensia Julia Molines Vos, la seua obra consisteix en “un al·legat a la tercera edat” i a l’ajuda rebuda pels nostres majors amb els fills. L’obra està plasmada amb llapis sobre paper de dibuix en tècnica en sec i la seua mesura és de 45X33 cm.

La seua font d’inspiració li arriba d’una història personal. Molines conta que “m’he inspirat en l’avi dels meus fills, quan els acompanyava al parc, a fi que tinguérem més temps per a nosaltres, quan érem pares”.

En la seua obra, Hortensia també indica que “no li donem la importància que mereixen als nostres majors, que han tingut una vida molt dura, i quan poden viure-la amb plenitud, arriba la vellesa o el final sense poder aprofitar-la”. L’obra premiada és “un bonic tema per a demostrar-ho”.

La Universitat Sènior està integrada en el Vicerectorat de Responsabilitat Social i Cooperació de la Universitat Politècnica de València i és l’encarregada d’elaborar i organitzar un programa formatiu de caràcter universitari, específic per a majors de 55 anys, que pretén acostar la Universitat a les persones que mantenen l’entusiasme per continuar aprenent. Compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Des de la Subdirecció de Dinamització Interna i Col·legi Major del Campus d’Alcoi de la UPV traslladen la seua felicitació a Hortensia per aquest reconeixement internacional, en el qual han participat representants de més de 15 països.

El treball de l’alumna de la universitat sènior de la UPV d’Alcoi respon a alguns Objectius de Desenvolupament Sostenible: ODS 3: Salut i Benestar, ODS 4: Educació de Qualitat, i ODS 17: Aliances per a aconseguir els objectius

Els premis

Aquests premis han sigut organitzats per l’Associació Internacional d’Universitats de la Tercera Edat (AIUTA) i el Congrés Mundial de Turisme per a Persones Majors.

L’Associació Internacional d’Universitats de la Tercera Edat, de la qual la Universitat Sènior de la UPV és membre, va animar a tots els seus estudiants a participar en aquest concurs internacional.

Les temàtiques del concurs eren molt variades, des de la Poesia, el dibuix i la pintura, fins al cant, l’esport i la fotografia.