El Centre de Salut Pública d’Alcoi i la Direcció d’Infermeria d’Atenció Primària va organitzar el passat dimarts una a presa de mostres de PCRs a l’aparcament del Poliesportiu Francisco Laporta als contactes estrets de 15 centres educatius de diferents municipis del Departament de Salut d’Alcoi que la setmana passada no es van poder realitzar degut a la quantitat de casos confirmats. Ja es coneixen els resultats, havent-hi 14 casos positius d’origen social/familiar. Es van realitzar 300 proves, per tant el 95,3% ha resultat negatiu demostrant que les aules són un espai segur. L’alumnat que ha resultat positiu i la seua aula continuarà confinament fins la pròxima setmana.

Des del dimarts, segons indiquen des del Centre de Salut Pública, tot l’alumnat confinat ja té la PCR efectuada i les proves ja tornen a realitzar-se als seus centres de salut o al punt de recollida de l’hospital, una vegada s’ha superat la saturació existent.

«Insistim en el fet que les aules són l’espai més segur per a la infància i les dades ho estan demostrant. El nombre de casos és mínim i els contagis són d’origen social o familiar, és a dir, que no s’han contagiat al centre educatiu, els positius no han transmés la Covid a les aules on guarden les distàncies i es tenen totes les mesures de seguretat pertinents Les xifres han de tranquil·litzar a les famílies perquè demostren que al centre educatiu és el lloc on menys risc hi ha de contagi», afirma el regidor d’Educació, Alberto Belda.