El Ple del Consell ha aprovat un decret de modificació de la declaració com a bé d’interés cultural immaterial de la Cavalcada de Reis Mags d’Alcoi. Aquesta nova redacció afecta l’horari i l’itinerari. En concret, es modifica el punt 2.3 de l’apartat 2 de ‘Descripció del bé’ i l’apartat 3 de ‘Definició de l’àmbit espacial i temporal’.

Aquestes modificacions, a proposta de l’Ajuntament d’Alcoi, afecten un ajust d’horari de l’acte del Ban Reial, que passa d’iniciar-se a les 18.30 per a fer-ho a les 18.00 hores, i acurtar el recorregut de l’itinerari, en el tram final, tant en el Ban Reial com la Cavalcada de Reis.

Aquestes modificacions d’horari i recorregut tenen una doble finalitat. D’una banda, que les desfilades concloguen en un horari més adequat per al públic infantil. D’altra banda, que el desenvolupament de les desfilades transcórrega, exclusivament, per l’àmbit de la delimitació del conjunt històric de la ciutat, declarat bé d’interés cultural en 1982 i que té uns valors patrimonials que contribueixen a realçar l’escenari urbà pel qual transcorren els actes mencionats.

La cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi va ser declarada bé d’interés cultural immaterial el desembre de 2011 i es tracta de la cavalcada més antiga d’Espanya, documentada en 1866.