El 30 de gener es commemora el Dia Escolar de la Pau i la No Violència, i demà, divendres 29 de gener, els centres escolars de la ciutat celebren aquest dia amb diverses activitats.
Cal destacar que enguany, a causa de la Covid-19, no podran portar-se a terme les activitats que anys anteriors anaven desenvolupant-se al carrer i d’una manera festiva, lúdica i de germanor, però des de la Regidoria d’Educació i els centres educatius d’Alcoi, ens hem adaptat a les circumstàncies que marca la situació actual de la pandèmia i les activitats es realitzaran de manera virtual.
Sota el nom “Dona’m 1 minut de Pau”, temàtica d’aquest any, es realitzaran dues activitats principals. La primera d’elles, es tracta de la creació d’un mural digital, format per vídeos curts i relacionats amb la Cultura de Pau, on l’objectiu principal és sensibilitzar sobre la greu situació que pateixen milions de persones en tot el món amb relació a l’absència de pau. Amb una videoconferència on assistirà una classe de cada centre participant, el regidor d’Educació Alberto Belda, donarà la benvinguda i es passarà després a la presentació dels vídeos que cada centre educatiu, tant de segon cicle de primària com de primer cicle de secundària han realitzat. Els centres escolars participants són: El Romeral, Horta Major, Sant Vicent, Miguel Hernández, Pare Vitòria i Andreu Sempere. El resultat final d’aquest mural digital el podrem visualitzar a la web de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi.
La següent activitat programada és ‘Una pregunta per la Pau’, adreçada al segon cicle d’educació secundària i en la que participen l’IES Andreu Sempere i l’IES Pare Vitòria. Aquesta activitat es portarà també a terme mitjançant videoconferència, i l’alumnat podrà realitzar les seues preguntes a Andrea Sixto, voluntària i vocal de Comunicació i Incidència Política en Metges del Món de la Comunitat Valenciana. Enguany, la conferència i les preguntes se centraran en “els conflictes de la pandèmia en desigualtat, com afecta la pandèmia de la Covid-19 en l’àmbit mundial”. A més, l’acte serà gravat i posteriorment es penjarà al canal de Youtube de l’Ajuntament d’Alcoi.
I per a finalitzar, la secció infantil de l’Escola de Belles Arts ha preparat unes pancartes amb motius i paraules positives sobre la pau, l’harmonia, la igualtat o la solidaritat entra d’altres i que estaran penjades a la Plaça de Dins. Un projecte que transmet il·lusió i esperança per mantenir una actitud positiva en la vida.
“Vull traslladar el meu agraïment a tots els centres escolars que participen en la celebració d’aquest dia i també per la seua tasca en la cultura de la pau, no sols aquest dia sinó al llarg de tot el curs amb les diverses accions que porten a terme per treballar la pau i la convivència. I fer extensiu aquest agraïment a l’equip coordinador que conjuntament amb la regidoria d’Educació, podem portar avant aquestes activitats i celebrar de la millor manera aquesta festivitat” conclou Alberto Belda, regidor d’Educació.