Concretament demanarà que l’ajuntament d’Alcoi realitze una campanya de difusió i conscienciació que done a conèixer les diferents ferramentes digitals existents amb l’objectiu d’incrementar la col·laboració entre les superfícies comercials alimentàries, l’hostaleria, el mateix consistori i la gent per evitar la pèrdua de menjar en bones condicions.

Segons afirma el portaveu de la formació morada Cristian Santiago, «amb la situació actual de necessitats i de gent que no arriba a final de mes, és imperdonable que es malbarate menjar. Sobretot ara que estem patint les dures conseqüències d’una crisi social, econòmica i sanitària provocada per la pandèmia».

Per aquest motiu, Podem presentarà una proposta al proper ple de l’ajuntament d’Alcoi amb l’objectiu d’evitar el malbaratament d’aliments a la nostra ciutat i posar-los a disposició de la ciutadania.

Des de Podem destaquen, que a hores d’ara ja existeixen aplicacions digitals com «Too Good To Go» que faciliten la reducció del malbaratament de menjar. Per això, plantegen la realització d’una campanya de difusió i conscienciació que done a conèixer aquest tipus de ferramentes digitals per evitar la pèrdua de menjar en bones condicions.