Alcoi compta amb onze nous punts de connexió Wifi gratuïta, que l’Ajuntament ha disposat en diferents espais públics de la ciutat a través d’una subvenció de 15.000 euros de la Comissió Europea. La instal·lació d’aquesta nova xarxa ha sigut adjudicada a l’empresa Telefónica de España S.A.U., que s’ha encarregat del subministrament de material i llicències, configuració i posada en marxa del servei.

Aquesta xarxa gratuïta, que rep el nom de Wifi4EU, compta amb un punt d’accés exterior en la plaça de Dins, un en la plaça d’Espanya, un en l’Oficina de Turisme i un en el poliesportiu de Caramanxel. En el poliesportiu Francisco Laporta hi ha un punt d’accés exterior i altres dos interiors, mentre que s’han instal·lat dos punts d’accés exteriors en el passeig de Cervantes i altres dos al parc de la Glorieta.

Tal i com explica el regidor de Modernització de l’Administració, Alberto Belda, “aquest servei es presta a través d’un conveni signat amb l’Agència Executiva d’Innovació i Xarxes, en el marc d’aquesta iniciativa europea que contempla el finançament d’una xarxa per a oferir a la ciutadania una experiència de gran qualitat”. La connexió serà equivalent a la més ràpida disponible en el mercat a l’engròs d’internet en la zona, amb un mínim de descàrrega en qualsevol cas de 30 Megabits per segon (Mbps).

És una xarxa oberta, amb el que no es requereix a l’usuari oferir informació d’autenticació, com l’ús d’una contrasenya, ni cap mena de registre.

Amb un sol clic, l’usuari serà redirigit al portal d’accés i d’ací, ja podrà navegar de manera gratuïta durant un període que es restablirà automàticament cada dia a les 00.00 hores o que, en tot cas, està configurat per a reconéixer un mateix accés gratuït durant 12 hores.

El portal d’accés inclou un avís d’exempció de responsabilitat en el qual s’informa clarament els usuaris que Wifi4EU és una xarxa oberta al públic, amb el que s’inclouen recomanacions de precaució que solen emetre’s en accedir a internet a través d’aquesta mena de xarxes.

Amb aquestes subvencions, amb un pressupost global de 120 milions d’euros, la Comissió Europea pretén promoure la connectivitat gratuïta dels ciutadans i visitants, a través d’una Wifi en espais públics com a parcs, places, edificis municipals, biblioteques, centres de salut i museus al llarg d’Europa.