Des de l’Ajuntament d’Alcoi amb la col·laboració de Federació de Comerços i Afins d’Alcoi, ACECA, Mercats municipals i Cambra de Comerç d’Alcoi, es va posar en marxa l’any passat un llistat de negocis locals amb servei a domicili o cita prèvia per a recollida de comanda per a aquelles persones del municipi que desitgen adquirir productes locals per mitjà d’aquest canal. Aquest servei continua en marxa i es pot accedir al llistat de negocis participants a través de la web del portal del comerciant i de la de l’ajuntament d’Alcoi. Ja hi ha més de 80 establiments inscrits en aquesta iniciativa. Aquells negocies que vulguen sol·licitar la seua inclusió poden dirigir-se a l’àrea de comerç a través del correu electrònic comercio@alcoi.org, telèfon 965537113 o Whatsapp 618683299.
Actualment ja estan inscrits 900 comerços de la ciutat la web de la galeria comercial d’Alcoi.
Així mateix recordar la creació de l’eina denominada «Aficweb. Comerciants i Professionals». Una solució integrada amb el mapa de comerç de proximitat de la Comunitat Valenciana, que permet crear una web personalitzada per a cada comerciant, professional o empresa de serveis. Aquesta web a més d’informació rellevant, també permet publicar productes, promocions i serveis. Es pot utilitzar com a web principal, però també complementària a la web principal si el comerç ja té web, i així incrementar el posicionament en els cercadors i, per tant, les possibilitats de localització per part de possibles compradors.
La regidora de comerç, Vanessa Moltó, destaca l’esforç que des de l’Ajuntament està realitzant-se per a afrontar els efectes de la Covid-19 a la ciutat: “Sabem que el teixit comercial està sent un dels principals perjudicats per la Covid-19, per la qual cosa a més de crear un directori local de negocis que ofereixen un servei especial, vam posar en marxa aquesta eina perquè poguera tindre un espai per a donar a conéixer els seus productes i treballar en línia. Continuarem treballant pel comerç de la nostra ciutat”.