El Partit Popular demanarà mitjançant moció en el pròxim ple, que la Corporació Municipal reprove a l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, en nom del principi d’exemplaritat que ha de regir a tots els components d’aquesta corporació, per abandonar la ciutat en plena pandèmia.
El portaveu del Partit Popular, Quique Ruiz explica que “aquesta moció es proposa al marge que el fet concret del retorn de l’alcalde a la seua segona residència el diumenge, 31 de gener, després d’un acte celebrat a Alcoi, puga constituir una infracció administrativa per vulnerar les limitacions de mobilitat decretades pel Govern valencià, la qual cosa hauran de determinar, si escau, els organismes competents”
A causa del dur assot que la pandèmia del Covid-19 està exercint sobre la Comunitat Valenciana, especialment a la nostra ciutat, Alcoi és objecte d’un tancament perimetral decretat per la Generalitat Valenciana per a municipis de més de 50.000 habitants entre el divendres a les 15.00 hores i el dilluns a les 6.00 hores (decret 2/2021, de 24 de gener). Amb la limitació de la mobilitat, la Generalitat persegueix reduir els nombrosos brots de contagis, alleujar la pressió assistencial que pateix el sistema sanitari i evitar la pèrdua de vides.
L’alcalde d’Alcoi ha reconegut públicament que va decidir traslladar-se al costat de la seua família a la seua segona residència entre el confinament perimetral decretat per a Alcoi fins al 20 de gener i el tancament de cap de setmana decretat 4 dies després. “És exigible a la primera autoritat municipal una actitud exemplar, especialment en un moment en el qual la ciutat patia les seues pitjors xifres de contagis i destacava tristament amb la pitjor taxa de casos de Covid-19 en tota Espanya”, afirma Ruiz.
En aquest greu context, el PP considera “reprovable” la decisió de l’alcalde d’abandonar la ciutat. “Màximament quan el propi alcalde ha sol·licitat, en reiterades ocasions, a través dels canals oficials de l’Ajuntament, que els ciutadans romangueren en els seus domicilis i reduïren a l’imprescindible la seua mobilitat. En cap cas va exhortar als alcoians a fer el que ell sí que va fer: abandonar la ciutat per a marxar-se a la seua segona residència en el pitjor moment de la pandèmia”, manifesta el regidor.
El portaveu popular conclou “ens trobem davant una conducta censurable per part de l’alcalde, que amb el seu comportament irresponsable va en contra de l’exemplaritat que els alcoians esperen dels seus responsables polítics.”