L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat 28 estudiants de diferents nivells educatius puguen realitzar les pràctiques dels seus estudis en diferents departaments de la casa consistorial. En concret 26 duran a terme les pràctiques no remunerades tal com marca la normativa i a 2 se’ls ha adjudicat una beca remunerada.

Cal recordar que l’any passat estava previst que 35 alumnes pogueren fer les seues pràctiques a l’ajuntament, però amb la declaració de l’Estat d’Alarma a causa de la Pandèmia algunes van passar realitzar-se de forma telemàtica i no tots les van poder dur a terme, qüestió que ha continuat en alguns casos durant aquest curs i per això ha baixat el nombre. L’alumnat és de diferents centres i nivells educatius, tant d’FP com d’Universitat.

Pel que fa als departaments on duran a terme les pràctiques no remunerades, hi haurà una persona a la regidoria d’Esports, una altra a la Policia Local, dues més per al Museu Arqueològic Municipal, un alumne estarà al Departament d’Informàtica, 20 alumnes a les Escoles Infantils Municipals i una a la Tourist Info. A més, s’han adjudicat dues beques remunerades, un alumne estarà al Departament d’Innovació i un altre al d’Informàtica.

La regidora d’Informació i Defensa del Ciutadà, Teresa Sanjuán, destaca que «Durant els pròxims mesos tindrem 28 joves qualificats treballant en el nostre ajuntament. Estem segurs que aquest temps els aprofitara per a posar en pràctica tot el que han aprés als seus estudis. Apostem per retenir talent local i preparar professionals amb experiència a l’administració, un perfil molt buscat per diferents tipus d’empreses».

«Són molts els estudiants que decideixen fer les seues pràctiques a l’ajuntament. Valoren conéixer de primera mà com funciona l’administració, el que els aprofitarà per a tindre més oportunitats en el seu futur laboral i millorar el seu currículum personal», ha conclòs, Sanjuán.