Per al Govern Municipal el Departament de Serveis Socials que treballa fonamentalment per a les regidores de Polítiques Inclusives i Igualtat és fonamental, especialment de les persones amb més problemes, per aquest motiu any rere any augmenten els esforços i la plantilla per atendre millor les necessitats que tenen les persones que viuen a la nostra ciutat.

Cal indicar que l’any 2015 hi havia un total de 34 persones treballant en el Departament de Serveis Socials, en concret, 7 persones tècniques d’administració, 9 auxiliars d’ajuda a domicili, 5 educadores socials, 1 psicòleg i 12 treballadores socials.

La plantilla s’incrementarà en 2021 fins a les 68 persones treballant en el Departament: 12 persones tècniques d’administració, 13 auxiliars d’ajuda a domicili, 9 educadores socials, 7 psicòlegs, 17 treballadores socials, 1 agent d’Igualtat, 2 persones assessores jurídic-social, 1 TASOC, 4 persones tècniques d’inserció social i 2 tècniques de promoció d’Igualtat de Gènere.

Açò suposa un increment pressupostari passant dels 1.375.000 euros en 2015 als 2.780.000 de 2021, un increment d’1.405.000 euros i un percentatge d’increment del 102 %.

NOVA SEU SERVEIS SOCIALS

Donat l’increment del personal i per a poder fer una millor atenció individualitzada i personalitzada s’ha hagut de canviar la seu de la UTS03 a un espai més gran on hi ha millors condicions i un espai d’atenció per a tota la ciutadania, un lloc totalment accessible que a més està a poca distància d’una parada d’autobús.

Aquest nou espai està ubicat a la part baixa del carrer Isabel la Catòlica, al número 5, cobreix els barris de l’Eixample, Santa Rosa i Batoi. Fins ara s’atenien aquests serveis en l’edifici conegut com el ‘Palacete’ emplaçat en el carrer Oliver, 17. A més en aquest espai també estarà integrat en l’equip base una persona del servei d’inserció sociolaboral per donar aquest servei a aquest barri, abans estava només al centre.

«Cal destacar l’esforç evident del nostre Govern en polítiques inclusives des que vam arribar a l’Ajuntament, amb més diners i un gran increment en el personal, el que ha suposat haver de buscar un nou espai per poder atendre de la millor manera possible a les persones. També s’han posat en marxa molt programes com per exemple, Entendre al Bebé, Faro, Pangea, Escola d’Empoderament Mariola o la redacció dels Plans d’Igualtat i el d’Infància. En aquest departament tenim a persones que es dediquen a treballar per millorar la vida d’altres persones» ha destacat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.