El Consell Econòmic Social (CES) d’Alcoi ha acordat anul·lar els festius locals previstos per a l’any 2021, que eren el dissabte 24 d’abril i el dilluns 26 d’abril. En una reunió mantinguda aquest dijous 5 de febrer a la vesprada es va acordar abordar novament aquest assumpte abans del pròxim estiu i proposar noves dates per als dies festius, concorde a l’evolució de la crisi sanitària de la Covid-19.

Aquesta decisió s’adopta de forma consensuada amb l’Associació de Sant Jordi, després que l’entitat sol·licitara la setmana passada a l’Ajuntament d’Alcoi ajornar les Festes de Moros i Cristians en Honor a Sant Jordi, previstes per als dies 24, 25 i 26 d’abril de 2021. L’Assemblea General, que es va reunir la setmana passada, va considerar oportú sol·licitar al consistori la convocatòria de les Festes “quan aquesta es puga celebrar amb total plenitud, tal com les hem conegudes sempre i sense patir cap mena de restricció”.

Els dies festius que ara s’anul·len van ser precisament aprovats pel ple el mes d’octubre passat, després que el CES donara el seu vistiplau. No obstant això, ja en aqueix moment s’apuntava a la provisionalitat d’aquesta decisió a l’espera de com evoluciona la situació sanitària i amb la possibilitat de modificar-los tal com ha ocorregut al 2020 arran de la suspensió de les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi per la crisi sanitària mundial provocada per la Covid-19.
En 2020, els festius locals previstos per al mes d’abril van ser suspesos i substituïts per uns altres, una decisió aprovada pel CES el 28 de maig de 2020 per unanimitat i ratificada posteriorment pel ple del 5 de juliol. En concret, els nous festius van ser fixats el divendres 30 d’octubre i el dilluns 7 de desembre.