Podem demana una campanya de conscienciació que faça arribar a la ciutadania mascaretes FFP2 pel transport públic i als espais municipals tancats

Les noves evidències científiques sobre el contagi, l’aparició de noves mutacions més agressives i l’empitjorament generalitzat de la situació epidemiològica porten als experts a la conclusió de que tapar les vies respiratòries no és suficient per a impedir l’entrada del virus, sinó que cal tapar-les bé. Especialment, en ambients tancats. Diversos països han desestimat les mascaretes artesanals i higièniques i incentiven, quan no exigeixen, l’ús de mascaretes professionals en determinats ambients. I tot sembla apuntar al fet que prompte aquestes mesures arribaran al nostre país.

Mentre això passa, des de Podem Alcoi han presentat un prec al ple municipal de febrer per a que l’ajuntament d’Alcoi prenga la iniciativa i començar a treballar en conscienciar a la ciutadania en aquesta direcció, més si cap amb la situació que travessa Alcoi. D’altra banda, des de la formació morada consideren també que és responsabilitat de les institucions, dins de les seues capacitats i de les seues grans limitacions econòmiques, ajudar al fet que la gent es puga protegir amb les màximes garanties possibles. “Per fer-ho, una de les fórmules que plantegem és repartir un nombre determinat de mascaretes FFP2 (a poder ser reutilitzables) per iniciar una campanya sanitària de protecció i conscienciació sobre la necessitat d’utilitzar aquest tipus de mascaretes en aquests espais”, comenta el regidor Aarón Ferrándiz Santamaría.

Aquestes mascaretes serien repartides al transport públic i als espais municipals tancats a aquelles persones que no facen servir una mascareta d’aquest tipus informant sobre la recomanació d’utilitzar-les i també al departament de serveis socials per a aquelles famílies amb recursos molt escassos. A més plantegen que aquestes mascaretes es puguen produir a la nostra ciutat o a les nostres comarques.

“Una campanya que a més de la perspectiva sanitària de protecció i conscienciació, té també dues més. Pot servir també com un xicotet estímul per a la nostra indústria. I a banda de la proximitat, també aconseguiríem que aquestes duren més, i per tant reduir la quantitat de màscares que rebutgem, aconseguint així, generar menys residus” finalitza Santamaria.

A més, des de Podem també sol·licitaran que l’ajuntament d’Alcoi faça arribar aquesta qüestió a les administracions competents per que s’estudie la possibilitat d’establir o no la obligatorietat de les mascaretes FFP2 a aquests espais fins que la situació sanitària millore.