Les ajudes ‘ReactivAlcoi Comerç’ han suposat un volum de negoci de 525.337,28 euros en els comerços alcoians. Aquestes ajudes van ser llançades per l’Ajuntament d’Alcoi per a incentivar el consum local, i estaven destinades als comerços, hostaleria i negocis de proximitat que van haver de tancar les portes durant l’Estat d’Alarma.
La subvenció tenia com a objectiu fonamental incentivar les compres i el consum a través de descomptes en els tiquets de compra. Es van concedir un total de 138.200 euros als negocis sol·licitants, que es comprometien a aplicar mitjançant descomptes en les compres dels seus clients de fins al 25%. En total s’han justificat 131.344,32 euros en descomptes als clients en diferents compres, el que significa que aquestes ajudes han suposat un impacte de 525.337,28 euros en compres en xicotets negocis de la nostra ciutat.
La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, destaca que “Aquestes ajudes van ajudar tant al comerç com a la ciutadania en una de les campanyes més importants com és la de Nadal. Va ser un benefici doble obtenint ingressos els comerços i descomptes la clientela”.
“Tenim un comerç amb una àmplia oferta i la millor qualitat, així com una atenció personalitzada. Insistim que el consum local és la millor manera d’ajudar a aquests negocis que necessiten a tota la ciutadania per a continuar oberts”.
Recordem que durant 2020 l’ajuntament va dedicar més de 880.000 euros a les ajudes ReactivAlcoi. Unes ajudes impulsades des del Consistori per a tractar de compensar la reducció d’ingressos produïda a conseqüència de la Covid-19 i de les mesures sanitàries adoptades per al seu control, facilitant liquiditat a les empreses alcoianes per a contribuir al compliment de les seues obligacions empresarials així com per al manteniment de l’activitat i de l’ocupació. Les ajudes van eixir de la participació i el consens de tots els grups polítics i totes les entitats que formen el Consell Econòmic i Social. Enguany hi ha una partida inicial en el pressupost de 700.000 euros per a ReactivAlcoi.
Durant 2020 aquestes ajudes van ser destinades a diferents línies. La primera va ser la dels autònoms i petites empreses que van haver de tancar a causa del Reial decret, va haver-hi 391 sol·licituds i en van concedir 146.200 euros. Una altra línia va ser per a afavorir la contractació de persones desocupades, es van concedir un total de 70 ajudes adjudicant un total de 146.837,5 euros. A més va haver-hi ajudes per a fer front al pagament del lloguer mensual del local del negoci amb 186.553 euros, van ser tramitades per l’Ajuntament i finançades per la Diputació d’Alacant.
També es van crear línies específiques com les enfocades als artesans del món de la Festa, amb 74.000 euros per als 17 sol·licitants. Igualment es va tractar de reactivar la Cultura amb diverses accions, destinant-se un total de 200.000 euros en diversos àmbits.