L’Ajuntament d’Alcoi ha instat a la FVMP que demane a la Conselleria de Sanitat que quan autoritzen tornar a competir a les lligues federades puguen també fer-ho les no federades al considerar que no existeixen diferències entre ambdues.

Recordem que en els darrers decrets, abans de prohibir la pràctica de l’esport no professional o competicions a nivell nacional per l’elevat nombre de casos de Covid-19, els decrets de la Generalitat diferenciaven entre esport federat i no federat.

A la nostra ciutat hi ha quatre lligues no federades com són la de Petanca, la de bàsquet, la de futbol sala comarcal i la de futbol 7 veterans, algunes d’elles amb més de 30 anys d’antiguitat han demostrat la seua consolidació al nostre territori.

«Considerem que no hi ha d’haver diferenciació entre aquestes lligues ja que es poden mantenir les mateixes mesures de seguretat i es competeix exactament igual que estant federat, amb arbitratges, segurs, etc. Sabem que la situació encara no està bé, per això estem parlant de demanar que quan es considere que ja es pot tornar a la pràctica esportiva, puguen fer-ho per igual federats i no federats. No parlem de tornar ja, sino de quan es puga que ho facen tots», explica el regidor d’Esports, Miguel Juan Reig.

Miguel Juan Reig, va mantenir una reunió amb regidors d’Esports d’altres municipis on també tenen lligues locals consolidades com Elx o Gandia i van acordar fer aquesta instància a la FVMP.

Recordem que a la ciutat d’Alcoi estan tancades totes les instal·lacions esportives municipals des del passat 23 de desembre per decret municipal, ja que des de l’Ajuntament es va decidir previndre donat l’alt nombre de casos que hi havia a Alcoi. En aquests moments per decret de Generalitat tan sols estan utilitzant les instal·lacions els equips o esportistes que competeixen en categoria nacional o superior.