L’Ajuntament d’Alcoi ha respost a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que va sol·licitar que es preparara un informe amb diferents espais que pogueren acollir una vacunació massiva contra la Covid-19. El Consistori ha enviat a la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic un document amb 10 possibles ubicacions i totes les seues característiques. Aquestes ubicacions podrien variar en funció de com avance el procés, és tracta d’un document obert pot ser modificat en funció de les necessitats.

En concret es tracta de 7 espais a l’aire lliure i 3 coberts. Els espais a l’aire lliure són els aparcaments del Poliesportiu Francisco Laporta, del Cementeri i de la plaça Al Azraq (zona asfaltada). El parc situat en l’antic abocador de Cotes Baixes, la plaça Enric Valor al costat de l’Agència de Lectura de la Uixola i dues més al carrer Montdúber de Batoi, el Poliesportiu d’aquest barri i la zona on se situa el mercat ambulant.
Pel que respecta als espais coberts dos estan en el Poliesportiu Francisco Laporta, en concret el Pavelló Miguel Sarasa i la pista exterior coberta. També s’ha oferit l’Àgora.

L’informe detalla com la descripció de l’espai, per on s’accedeix i la seua accessibilitat, la superfície útil, els subministraments dels quals disposa, les necessitats operatives així com diferents observacions.
Des de la Conselleria de Sanitat estan elaborant un llistat amb tots els espais que s’han oferit per a valorar-los i veure quins són els més apropiats.

“Cal tindre en compte que la vacunació massiva no començarà de manera immediata i cal planificar-ho tot bé. Tal com va dir el president Ximo Puig s’espera que aquesta vacunació es puga donar a partir d’abril sempre que es complisquen els terminis esperats de recepció de les vacunes. Des de l’Ajuntament ens hem posat a la disposició de la Generalitat per a oferir-los tot el que siga a la nostra mà per a afavorir aquest procés de vacunació”, ha explicat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.