Amb aquest Pla d’Ocupació Municipal, per al qual el consistori destina mig milió d’euros dels seus comptes, es pretén fomentar l’ocupació i donar oportunitats laborals a aquells que més ho necessiten. Seran diverses les iniciatives dutes a terme dins d’aquest pla a través de la Regidoria d’Ocupació, Formació, Empresa i Indústria durant 2021, amb el doble objectiu de cobrir necessitats puntuals de personal per a serveis determinats i donar oportunitats laborals a col·lectius vulnerables.
Actualment, ja estan en marxa dos programes d’ocupació, que es duen a terme a través de les subvencions de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana. Durant 2020, aquests programes s’han vinculat a necessitats de personal als ajuntaments amb motiu de l’especial atenció per la Covid-19.
En concret, s’ha contractat set joves durant un any -des de desembre de 2020- a través del programa Avalem Joves, que ha donat una oportunitat laboral a persones de menys de 30 anys. Aquest programa ha permés, en alguns casos, tindre la seua primera experiència laboral, poder fer currículum i vincular-los al món laboral. A més, s’ha contractat 46 persones de més de 30 anys durant sis mesos a través de Avalem Experiència, amb contractes per a labors de reforç per la Covid.
Segons el regidor d’Ocupació, Alberto Belda, “continuarem presentant-se a aquestes convocatòries de Conselleria durant 2021 i complementant els plans d’ocupació propis, amb l’objectiu de millorar les taxes d’ocupació a Alcoi, oferir a les empreses els perfils professionals que demanden i potenciar, al mateix temps, la capacitació, atracció i retenció del talent en el territori que afavorisca la competitivitat, així com el creixement del teixit empresarial”.
En aqueix sentit, el consistori se serveix d’eines com Portalemp, el Portal d’Ocupació de l’Ajuntament d’Alcoi, dissenyat per a la intermediació laboral entre empreses i demandants d’ocupació. Una altra iniciativa destacable és el Fòrum per l’Ocupació, organitzada conjuntament amb el Campus d’Alcoi de la UPV, que té com a meta oferir un lloc de trobada entre empreses, estudiants i titulats que busquen una oportunitat laboral i orientació que millore la seua carrera professional.