Alcoi és present en la segona edició del City Lab organitzat per Intelligent Cities Challenge (ICC), la iniciativa de la Comissió Europea concebuda per a fer costat a més d’un centenar de ciutats en l’ús de noves tecnologies que contribuïsquen a una recuperació intel·ligent, sostenible i socialment responsable.
En aquestes jornades, inaugurades de manera virtual aquest dimarts 16 de febrer, més de 400 participants assisteixen a ponències repartides al llarg de quatre dies en les quals es comparteixen reflexions sobre tendències, visions per a una estratègia de recuperació efectiva i solucions.
En les dues primeres jornades d’aquesta trobada, membres de l’equip local de treball han exposat a ciutats amb objectius similars, el treball dut a terme a Alcoi durant els últims mesos per a desenvolupar aquest projecte de Ciutat Intel·ligent, amb una estratègia centrada a constituir-se com una regió amb una economia robusta, capaç de fer costat a empreses i emprenedors en el seu procés d’integració en l’economia global.
Aquest gran objectiu implica transformar el teixit industrial de la ciutat i encaminar-lo cap a una producció sostenible i neta; fomentar la mobilitat intel·ligent i sostenible, així com facilitar el perfeccionament professional i la millora de les capacitats dels treballadors.
Per a aconseguir-ho, l’equip del ICC ha comptat amb la col·laboració altruista de diferents agents del territori, des d’associacions empresarials, fins a universitats i centres d’investigació, passant per empreses privades de tota mena.
Els representants d’Alcoi, també han donat a conéixer les diferents solucions proposades, així com altres projectes previstos per als pròxims anys, com Impulsalcoi, el Pla de Desenvolupament Industrial 2020-2023
Al costat de les ciutats pertanyents al ICC, entre les quals està Alcoi, participaran experts, representants d’empreses, coordinadors de xarxes temàtiques, mentors i ponents internacionals i de la Unió Europea.
Intelligent Cities Challenge (ICC) servirà també per a revisar i avaluar les estratègies de les ciutats participants, activar col·laboracions entre elles dins de les xarxes temàtiques, definir temes i debatre solucions en el marc de grups d’acció temàtics interactius i rebre suport transversal sobre l’accés al finançament, la contractació i les dades obertes.