Durant l’any 2020, els vehicles elèctrics es van connectar un total de 7.970 hores (478.212 minuts) al subministrament d’energia oferida en les estacions situades en diferents punts de la ciutat d’Alcoi. En total, durant aqueix exercici es van realitzar 1.011 recàrregues en aquests punts, que van ser subministrades pel consistori a través del seu programa SMART CITY per a promocionar l’ús d’energies alternatives.
En concret, comptant els punts de recàrrega situats en les avingudes de la Hispanitat i L’Alameda, placeta Miguel Hernández i plaça de Ramón y Cajal, així com els situats en el Polígon Castellar, Santiago Payá i als carrers A i B del Polígon Cotes Baixes, tots ells van emetre un total de 12.944,60 vátios per hora (Wh).
D’aquests carregadors, el més utilitzat va ser el del Carrer B del Polígon Cotes Baixes, l’únic que ofereix recàrrega ràpida de moment. En total, en aquest punt es van produir 435 recàrregues en les quals es van subministrar 9,249,17 Wh. Ací es van comptabilitzar un total de 1830 hores de connexió a la xarxa elèctrica (109,841 minuts).
El següent amb més ús (amb 197 recàrregues) va ser el punt de recàrrega lenta situat en l’Avinguda de l’Alameda. En aquest cas, ja s’ha aprovat el projecte per a substituir-lo per un punt de recàrrega ràpida, la instal·lació de la qual comptarà amb una subvenció de la Diputació d’Alacant. Un altre projecte és modificar els carregadors lents de la Hispanitat i Miguel Hernández perquè passen a oferir una velocitat de recàrrega mitjana.
Per part seua, el punt situat en Ramón y Cajal, que va oferir un total de 184 recàrregues durant 2020, va ser retirat a meitat del passat any per a executar la remodelació d’aquesta plaça i serà recol·locat ara en el párquing de Sant Mateu.