Quines causes van provocar que Alcoi patira entre desembre i gener un contagi massiu de Covid 19 que va situar a la ciutat com la de major incidència en tota Espanya? A aqueixa pregunta pretén donar resposta el Partit Popular a través de la moció registrada per al ple del pròxim 5 de març: sol·licitar un estudi a la Conselleria de Sanitat per a conéixer per què es van disparar els contagis.

El portaveu del Partit Popular, Enrique Ruiz, exposa que la ciutat ha viscut uns mesos “dramàtics”, amb la pandèmia desbocada i l’hospital a la vora del col·lapse. “Ara que l’ona ha començat a remetre, hem d’analitzar l’origen i les causes d’un nivell de contagi tan elevat. Només així podrem adoptar les mesures necessàries perquè no torne a succeir”, assenyala el regidor. A meitat de gener la ciutat va registrar una incidència de 2.731 casos per 100.000 habitants, la pitjor de tota Espanya. Des de meitat de desembre han mort 124 persones, la qual cosa des de març de 2020 eleva la taxa de defuncions a 374 per 100.000 habitants, molt per damunt de la mitjana espanyola.

L’increment de casos va provocar el tancament perimetral d’Alcoi des del 7 de gener, data en la qual la Generalitat va obligar a cessar l’activitat hostalera a la ciutat. “Hem patit molt des del punt de vista sanitari i econòmic com per a fer creu i ratlla en aquests moments en què la situació es normalitza. Hem de saber l’origen dels brots per a determinar què va succeir al desembre i estar preparats perquè, davant una nova onada, no tornem a estar al capdavant de contagis en tot el país”, insisteix el regidor.

Ruiz confia que la proposta dirigida a la Conselleria de Sanitat siga confirmada per tots els grups polítics a l’Ajuntament. En la primera ona de la pandèmia, el PP va promoure declaracions institucionals perquè l’Ajuntament d’Alcoi reclamara a Sanitat les dades de la malaltia i sol·licitara a la conselleria que no derivara al geriàtric DomusVi Alcoi, que va patir la pitjor mortalitat de tota Espanya, a pacients de Covid procedents d’altres residències.