El Grup Municipal Socialista realitzarà una moció en el pròxim ple ordinari en la qual sol·licitarà que tant l’Institut Nacional de la Seguretat Social com el Servei Públic d’Ocupació Estatal intenten restablir el seu servei amb atenció al públic tal com han fet altres administracions, especialment en determinats tràmits que tan sols es poden fer de manera telemàtica en aquests moments i estan provocant molts problemes.

Amb la declaració de l’Estat d’Alarma fa quasi un any les administracions van haver d’adaptar-se, deixant de realitzar atenció al públic, establint l’atenció a través de mitjans electrònics i amb cita prèvia. Després de la seua finalització, des de l’estiu la majoria d’elles van tornar a la normalitat, seguint amb la cita prèvia, però prestant el servei de la mateixa manera que feien abans de l’arribada de la Covid-19.

Tant l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) com el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) no han restablit el seu servei com feien anteriorment. En l’actualitat es pot demanar la precita per internet o trucant a un telèfon 901. A més hi ha alguns tràmits que tan sols es poden realitzar a través de la seu electrònica.

Les conseqüències d’aquestes mesures són que moltes persones estan tenint dificultats per a realitzar els seus tràmits en mancar tant dels coneixements com dels mitjans necessaris. Es tracta de tràmits com a prestacions, jubilació, informes de vida laboral o cerca d’ocupació entre altres. S’està exigint a persones que facen tràmits de manera telemàtica amb signatura digital o DNI electrònic, quan en molts casos no disposen ni d’internet. Això provoca que necessiten l’ajuda d’altres persones de les quals no sempre es disposa i vagen a altres administracions on els atenen de manera presencial per a tractar de resoldre els seus problemes.

“Demanem que de la mateixa que han fet altres administracions, tornen a establir el servei amb l’atenció al públic, especialment en determinats tràmits que només es poden fer telemàticament com la tramitació de la jubilació perquè hi ha moltes persones que ho necessiten i estan quedant desemparades”, afirma el portaveu, Jordi Martínez.

“Aquesta falta de servei està provocant que les persones busquen ajuda en altres administracions que si atenen de manera habitual, però no que no realitzen aquests tràmits, provocant la saturació. Estem parlant de persones que en molts casos no poden accedir a la seu electrònica per falta de mitjans o perquè són d’edat avançada, no tenen aquests coneixements i necessiten per exemple, tramitar la jubilació o una prestació”, conclou, Martínez.