La Regidoria de Gent Gran està treballant per a millorar els centres de majors de la nostra ciutat, per aquest motiu i aprofitant que els centres de majors romanen tancats a causa de les mesures preventives adoptades per les autoritats sanitàries per la covid-19, va promoure a través dels departaments municipals corresponents la valoració de les instal·lacions municipals on se situen els centres de majors. L’objectiu era planificar actuacions de millora, adequació i manteniment d’aquestes instal·lacions.
Després d’aquesta primera fase d’anàlisi, duta a terme des de poc després de la declaració de l’Estat d’Alarma el 14 de març del passat any, ja s’ha començat a actuar en el centre de majors d’Oliver i pròximament s’iniciaran actuacions en el centre de majors de Batoi. De manera progressiva es té previst actuar en tots els centres: Plaça, Zona Nord i Zona Alta.
D’altra banda, és important assenyalar que s’està programant les labors de manteniment que es consideren necessàries per a preveure que els centres es troben en bones condicions, una vegada l’evolució de la pandèmia permeta novament la seua reobertura i la recuperació d’activitat presencial de les persones majors en aquests.
“Des de la regidoria de Gent Gran portem quasi un any treballant per a millorar aquests centres. Primer es va dur a terme una anàlisi de la situació i ara ja estem actuant per a adequar-los. Sabem que aquests centres són molt importants perquè serveixen perquè aquestes persones puguen socialitzar-se amb altres de la seua edat i duguen a terme moltes activitats, per això estem aprofitant aquest tancament per a millorar-los”, explica la regidora de Gent Gran, Carolina Ortiz.