L’Ajuntament d’Alcoi continua treballant per a tractar de pal·liar la crisi econòmica provocada per la Covid-19 amb diferents mesures i ajudes. Una de les noves iniciatives que planteja és adquirir marcadors de CO₂ perquè els negocis d’hostaleria puguen donar la tranquil·litat als seus clients que hi ha una bona ventilació.

En aquests moments l’hostatgeria està tancada a la Comunitat Valenciana, donant servei tan sols per a portar o a domicili i segons s’ha avançat a partir del pròxim dimarts dia 2 de març, podran obrir les terrasses al 50%. Més endavant, segons indiquen les dades de la incidència i es reduïsca, ja es permetrà obrir i oferir els serveis a l’interior amb un aforament limitat.

Segons indiquen els experts, la ventilació dels espais d’interior és igual d’important que les mascaretes, alguna cosa que s’està duent a terme tant en els centres escolars com en les empreses. Des de l’ajuntament se sap que els establiments hostalers també realitzaran correctament aquesta ventilació i amb la intenció de reforçar la tranquil·litat dels clients i demostrar que s’actua bé, es facilitaran marcadors de CO₂ per als establiments hostalers que ho sol·liciten. Aquesta mesura està destinada als establiments hostalers que no disposen de terrassa i que la seua única manera de donar servei és a l’interior del seu negoci. A Alcoi hi ha prop de 180 establiments hostalers sense terrassa.

Aquells establiments interessats hauran d’enviar un correu electrònic a comercio@alcoi.org. El termini per a sol·licitar-lo finalitza el 22 de març.

“Sabem que l’hostaleria és un dels sectors que pitjor ho estan passant i amb aquesta iniciativa el que volem és contribuir és tant a conscienciar de tindre una ventilació adequada en l’establiment com a oferir unes majors garanties i tranquil·litat als clients que puguen consumir a l’interior dels locals. Per aquest motiu destinem aquest recurs a aquells establiments que no poden tindre una terrassa i que per tant estan obligats a oferir el servei en el seu interior. Amb aquesta mesura volem afavorir a aquests negocis i al mateix temps tractar de garantir la salut de la ciutadania”, explica la regidora de Comerç, Vanessa Moltó.
Des de l’ajuntament ja es van adquirir aquests marcadors per a centres educatius i ara es farà per als establiments hostalers.