El Partit Popular presenta al ple de l’Ajuntament d’Alcoi una moció de suport i suport a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i de condemna als actes violents, independentment de la ideologia en la qual s’emparen. La proposta del PP pretén reprovar també qualsevol tipus d’acció o declaració que justifique, empare o menysvalore els actes comesos pels violents. El regidor del PP Kiko Cantó adverteix que “depassar aquestes línies posa en joc el nostre Estat de Dret i la convivència democràtica”.

Cantó lamenta l’escalada d’actes vandàlics i disturbis a conseqüència de l’empresonament de Pablo Hasél per diversos delictes sentenciats pels tribunals ordinaris, per l’Audiència Nacional i ratificats pel Tribunal Suprem. El regidor recalca que el PP rebutja “tota conducta antidemocràtica que atempte contra la convivència en pau i llibertat i que tracte de soscavar els fonaments de la nostra democràcia”.

El text que presenten els populars recull que “no es pot confondre el dret legítim de manifestació i la defensa de la llibertat d’expressió amb l’ús de la violència per part de grups organitzats radicals”. El regidor popular puntualitza que “el PP no condemna el dret a manifestar-se, però sí els actes vandàlics”.

Kiko Cantó destaca que la majoria dels representants polítics s’han sumat a la condemna d’aquests actes vandàlics i han defensat l’actuació de la Policia. No obstant això, lamenta que “molts representants valencians hagen evitat una condemna pública i que fins i tot càrrecs públics hagen qüestionat l’actuació policial qualificant-la de desproporcionada i afegint que aqueixes intervencions policials feien créixer la crispació social”.

Per aqueix motiu, el regidor del PP entén com “un deure i una obligació de tots els partits democràtics rebutjar i condemnar rotundament qualsevol comportament de naturalesa violenta, amb independència de la ideologia en la qual s’emparen, així com qualsevol acció justificativa d’aquests, i mostrar el seu suport a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat en la seua labor de defensa i protecció dels drets i llibertats de tots els ciutadans”.