El grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament d’Alcoi ha proposat un pla de suport als sectors més afectats per les restriccions per a frenar la Covid 19. El pla advoca per reduir impostos i taxes municipals a l’hostaleria, al sector de la cultura i de l’oci i als gimnasos, a més d’oferir ajudes a l’adquisició de purificadors d’aire, així com reivindicar a la Generalitat l’ampliació d’horaris i l’obertura de locals amb aforaments reduïts.

El PP ha presentat per registre una bateria de mesures encaminada a donar suport als negocis més colpejats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia. Segons explica el portaveu del PP, Enrique Ruiz, la situació obliga a definir “un rescat fiscal” per a evitar nous tancaments i major pèrdua d’ocupació. Per això insisteix a aplicar bonificacions en l’Impost de Béns immobles, una mesura que el Govern local va rebutjar el desembre passat. “Mentre aquestes rebaixes fiscals estan en marxa en ciutats com Saragossa, Madrid, Logronyo o Lleó, a Alcoi el Govern del PSOE segueix a la seua i diu que no és legal”, lamenta Ruiz.
El portaveu del PP reclama l’exempció de la taxa per instal·lar terrasses durant aquest any, tal com ja es va aplicar en 2020. Al seu judici, l’Ajuntament ha d’adaptar l’ordenança per a facilitar que el sector hostaler puga utilitzar la via pública per a treballar. “Si no donem facilitats, sempre garantint les mesures de seguretat, cauran moltíssims negocis”, alerta Ruiz.

El regidor es mostra molt preocupat pels bars i restaurants que no poden muntar terrassa i que continuen tancats fins a una altra ordre. Per a aquests casos, el PP proposa a més crear una línia d’ajudes a la compra de purificadors. “L’Ajuntament ha d’implicar-se en aquesta mesura, que busca incrementar la seguretat sanitària i afavorir l’activitat de la restauració”, exposa Ruiz.

La proposta del PP inclou també la reducció del pagament de la taxa de residus i de guals. “L’Ajuntament ha de fer un esforç per a reduir al màxim les despeses de les empreses i no contribuir a agreujar les seues dificultats econòmiques”, raona el regidor.

Ruiz adverteix que molts negocis no han pogut acollir-se a les ajudes a autònoms i micro empreses oferides per la Generalitat. “Cal crear unes ajudes directes per a aqueixos sectors que s’han quedat fora del repartiment de l’últim pla del Govern valencià”, recalca. És el cas dels distribuïdors. El pla que el PP ha proposat al Govern es completa amb un reforç del control policial per a garantir el compliment de la normativa i les restriccions imposades per les autoritats sanitàries.

El PP d’Alcoi reivindica, d’altra banda, que la Generalitat amplie l’horari d’obertura a l’hostaleria fins a les 20.00 hores i que puga treballar a l’interior dels establiments amb aforament limitat.
El principal partit en l’oposició ja va sol·licitar mesures “urgents i concretes” al gener, després del tancament decretat per la Generalitat en plena ona de contagis. El PP, com llavors, manté la seua oferta al Govern municipal per a consensuar “solucions útils” per als sectors més afectats per la pandèmia.