La VI edició del Concurs de Programació de Videojocs del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) s’ha celebrat de manera virtual, a causa de la situació sanitària actual. Està englobat dins de la programació anual de ‘Jóvenes conCiencia’ i ha tingut un alt nivell en la qualitat dels videojocs presentats. Els premis principals els han rebuts el CIP FP Batoi d’Alcoi i l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa de Gata de Gorgos.

El concurs, que organitza el Grau en Enginyeria Informàtica d’aquest campus, compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Ciencia e Innovación, i la Càtedra “Alcoi Ciutat del Coneixement.” signada amb l’Ajuntament d’Alcoi.

En aquesta sisena edició han participat 9 centres educatius d’Espanya i Colòmbia. Concretament, pertanyen als municipis d’Ontinyent, Alcoi, Gata de Gorgos, Sant Vicent del Raspeig, Bocairent, Dénia i Bogotà (Colòmbia). Els 61 estudiants participants ha presentat els seus videojocs en dues modalitats: Gamesonomy o lliure.

Pau Bernabeu, director del Campus d’Alcoi de la UPV, ha agraït a tot l’equip de professors del campus que han participat en l’organització i els ha donat una ‘benvinguda virtual’ als participants. Ha destacat l'”esforç i el mèrit” que tenen els participants en les circumstàncies actuals.

Premiats

Modalitat Gamesonomy:

Primer premi: Adventure Jogo: Pau Salvá, Álex Ferrer, Jaume Ferrer i Joan Soler de l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa.

Segon premi: Fallen Ángel: Ándrea Valor del Col·legi La Salle Alcoi

Tercer premi: Under pressure: Andrés Úbeda del Col·legi La Concepció

Quart premi: ‘Un bufat en l’entrà’: Llorenç Requena del Col·legi La Concepció

Mencions especials:

Platafomer Tielser: Iván Sanjuán de l’IES Bocairent.

Little Adventures: Miguel Miñana de l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa

Modalidad Lliure:
Primer premi: ‘In My Skills I Trust’ de Juan José Urbano del CIP FP Batoi.

Segon premi: ‘SquareAbuss’ de Diego Reyes d’IES Sant Vicent.

Tercers premi: Elfobom VS Universe d’Àfrica López, Mar Cholbi i Elena Gallego de l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa

Quart premi: Les 5 estacions de Vivaldi de Anais Ballester, Zoe Grimalt, Gala Pedro, Lucía Torres, Estel Mulet de l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa

Mencions especials:
PA5TEL: Nestor Cholbi de l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa
ETITC Viari: Mariana Álvarez del Instituto Técnico Central de Bogotà.