El Partit Popular alerta del bloqueig dels projectes del pla Edificant a Alcoi. L’Ajuntament només ha executat obres per valor de 785.018,42 euros, a penes el 5,8% dels 13,5 milions anunciats en 2017 pel Govern local, del PSOE. “Després de més de tres anys, el gran pla de construcció de col·legis continua sent autobombo”, manifesta la regidora Amalia Payá.

El pla Edificant implica a la ciutat, segons dades del Govern, una inversió de 13,5 milions d’euros. En 2020 van començar les intervencions programades en els col·legis Sant Vicent, El Romeral, Horta Major i l’Escola Oficial d’Idiomes, amb un cost total de 752.649,42 euros, que s’uneixen al cobriment de dos patis del col·legi Miguel Hernández, executada en 2018 per 32.369 euros.

Per a l’any passat estava prevista, a més, la millora en el centre d’educació especial Tomás Llácer, un projecte que roman paralitzada per problemes amb la constructora. El retard en l’execució dels projectes ha obligat el Govern a reprogramar més de 1,8 milions d’euros no utilitzats l’any passat, que passaran al pressupost de 2021. “Igual que ja va fer en 2020, el Govern d’Alcoi continua prolongant l’execució del pla”, lamenta Payá.

Quant a la reforma de l’institut Andreu Sempere, valorada en 3,9 milions d’euros, les obres encara no han eixit a concurs. Pitjor és l’estat de les futures ampliacions dels instituts Cotes Baixes i Pare Vitòria. La inversió en aquests centres ascendeix a 7,9 milions, segons previsions del Govern. En tots dos casos, no obstant això, ni tan sols han començat els tràmits per a redactar els projectes. “És una situació de bloqueig molt preocupant, perquè passen els anys i no arriben els grans projectes de millora reivindicats pels centres educatius”, recalca Payá.