El Departament d’Obres i Serveis de l’Ajuntament d’Alcoi està portant a terme una actuació de reforç en el tunel del Mas del Pinar, ubicat en el recorregut de la Via Verda.

El treball que està realitzant-se consisteix en el reforç interior i exterior de la volta amb la finalitat de cosir, segellar i donar continuïtat estructural a la fissura detectada, evitant així la seua evolució i agreujament.
Per a fer-ho ha estat necessari descobrir la part exterior que es trobava parcialment coberta i amb arbrat. Gràcies a la col·laboració del Departament de Medi Ambient i les Brigades del Parc Natural de la Font Roja s’ha procedit a retirar.

Mentre es porte a terme l’actuació, el termini previst és de dues setmanes. El túnel estarà tancat al pas entre les 8 del matí i les 6 de la vesprada.

Aquesta actuació és semblant a la que ja es va realitzar al túnel de l’Ombria del Manco, a la mateixa Via Verda, en el qual el frontis presentava una caiguda (desplome) molt causada i amb risc de despreniment.
«No s’ha d’oblidar que aquestes infraestructures són quasi centenàries i per tant el seu manteniment preventiu resulta fonamental. En els darrers anys hem dut endavant diverses actuacions tant de manteniment com per posar en valor la Via Verda un espai magnífic molt apreciat per la nostra ciutadania i per molta gent de fora d’Alcoi», afirma, el regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez.