L’ajuntament d’Alcoi està tramitant diferents permisos per a vehicles en l’àmbit de la peatonalització. Fins al moment ha tramitat 170 dels quals ha concedit 102.

La peatonalització del Centre d’Alcoi es posarà en marxa el dilluns 29 de març.
Cal indicar que alguns no estan acabats perquè els falta documentació o no corresponen els carrers inclosos en la peatonalització. Cal ressaltar que les 102 autoritzacions estan repartides de la següent manera: residents 46, resident de mobilitat reduïda , garatge 35 i càrrega i descàrrega 20.

“Animem a la gent al fet que faça la seua sol·licitud. Es pot dur a terme a través de la seu electrònica o de manera presencial. Cal destacar la gran faena que està realitzat el personal tècnic municipal per a tramitar aquests permisos. En els pròxims dies les persones que ho hagen sol·licitat aniran rebent les seues autoritzacions”. Explica el regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez.
Recordem les instruccions per a donar-se d’alta es van enviar per correu a tots els domicilis inclosos en l’àmbit de la peatonalització i també estan en la web de l’ajuntament d’Alcoi.

En el següent enllaç es poden consultar totes les instruccions. Ací es poden sol·licitar els permisos.

Pel que respecta als permisos existeixen diferents tipus: residents, residents amb mobilitat reduïda, plaça de garatge, càrrega i descàrrega/ repartisc a domicili, repartiment de menjar a domicili, repartiment a farmàcies, garatges d’establiments d’hostalatges, celebracions, prestació de serveis tècnics d’urgència, obres i mudances.

També és important assenyalar que no necessiten el permís i podran circular en l’àmbit de la conversió en zona de vianants els vehicles d’emergències o forces de seguretat: Policia, Bombers, Protecció Civil o Ambulàncies. Així mateix el transport públic continuarà funcionant de la mateixa manera, és a dir, les línies d’autobús urbà continuaran el seu mateix recorregut, travessant l’àmbit de la peatonalització i els taxis amb autorització de l’Ajuntament d’Alcoi podran circular per aquests carrers sempre que estiguen de servei.

Els carrers inclosos en l’àmbit de la peatonalització són les següents:
• Sant Llorenç de l’1 al 39, i del 2 al 36
• País Valencià de l’1 al 21 i del 2 al 32
• Sant Nicolau de l’1 al 73 i del 2 al 54
• Plaça Ramón i Cajal de l’1 al 6
• Placeta Creu Roja (Antiga Placeta Sant Francesc) de l’1 al 10
• Sant Mateu del 2 al 10
• Plaça Espanya 1, 2 i 3; 21, 22 i 23
• Mossén Torregrossa del 3 a l’11
• Sant Joan 5 i 31
• Sant Josep de l’11 al 49 i del 20 al 60
• La Cordeta de l’1 al 31 i del 2 al 12
• Sant Francesc de l’1 al 67 i del 2 al 62
• Sant Maure de l’1 al 47 i del 2 al 34
• Santa Rita de l’1 al 29 i del 4 al 44
• El Tap del 3 al 27 i del 4 al 22
• L’Escola de l’1 al 13 i del 2 al 12
• Diego Fernando Montañés del 2 al 4
• Goya de l’1 al 5 i el 2
• Bartolomé J. Gallardo de l’1 al 7
• Joan Cantó del 4 al 12 i el 5