En la setmana prèvia a la posada en marxa de la conversió en zona de vianants en el centre, ja hi haurà alguns canvis de circulació que milloraran el trànsit rodat i facilitaran l’adaptació progressiva. Es crearan places d’aparcament en Sant Tomàs, arribant a un total de 15, més 4 de càrrega i descàrrega.
Dilluns que ve dia 22 es procedirà a pintar la senyalització horitzontal al carrer Sant Tomàs. Aquest carrer actualment té dos carrils de pujada i un de baixada amb línia contínua entre ells. Amb els canvis passarà a haver-hi un carril de pujada i un de baixada, que passarà a dos per a poder girar cap a Sant Jaume. La mesura comportarà 15 places d’aparcament i 4 de càrrega i descàrrega. Els treballs de pintura no implicaran talls de trànsit, serà regulat mentre es duguen a terme i una vegada finalitzen ja es posaran en marxa els canvis.

Durant el cap de setmana es produiran els canvis en País Valencià d’aquesta manera el dissabte 27 en el qual estarà tallada el carrer Sant Llorenç ja estarà en marxa el doble sentit en País Valencià des del final del carrer fins a la Plaça Pintor Gisbert (El Parterre). Aquest canvi facilitarà l’accés al centre des de la Beniata.
“Parlem d’uns canvis que milloraran el trànsit i facilitaran la circulació, augmentant al mateix temps el nombre de places d’aparcament, cosa que sempre és positiu. Demanem paciència a la ciutadania, sabem que és complicat adaptar-se als canvis, però a poc a poc es notaran els beneficis per a totes les persones”, afirma l’edil d’Obres i Serveis i Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez.

Recordem que el 29 es posarà en marxa la peatonalització en el centre de la nostra ciutat i que tan sols es podrà circular per l’àmbit de la zona per a vianants amb algun dels diferents permisos existents que s’han creat tant per a residents com per a usuaris de garatges o professionals.

Amb la conversió en zona de vianants també hi haurà alguns canvis en les prioritats a l’hora de circular en els punts que els estudis previs han considerat conflictius, aquests canvis també es posaran en marxa al llarg de la setmana vinent. En concret en l’encreuament del carrer Casa Blanca amb el carrer Gonzalo Barrachina canviarà la prioritat. Actualment els vehicles que vénen de Casa Blanca han de cedir el passe als que arriben des del Viaducte o la plaça d’Espanya, a partir de la setmana vinent la prioritat serà per als que arriben des de Casa Blanca. L’altre canvi es donarà al carrer Capellà Benlloch en l’accés a País Valencià. En aquests moments la circulació està regulada per semàfors que atorguen més temps als vehicles que arriben des de País Valencià, es canviarà la temporalització, augmentat el temps en verd per al carrer Capellà Benlloch.

Recordem que l’àmbit de la conversió en zona de vianants abasta els següents carrers:
• Sant Llorenç de l’1 al 39, i del 2 al 36
• País Valencià de l’1 al 21 i del 2 al 32
• Sant Nicolau de l’1 al 73 i del 2 al 54
• Plaça Ramón i Cajal de l’1 al 6
• Placeta Creu Roja (Antiga Placeta Sant Francesc) de l’1 al 10
• Sant Mateu del 2 al 10
• Plaça Espanya 1, 2 i 3; 21, 22 i 23
• Mossén Torregrossa del 3 a l’11
• Sant Joan 5 i 31
• Sant Josep de l’11 al 49 i del 20 al 60
• La Cordeta de l’1 al 31 i del 2 al 12
• Sant Francesc de l’1 al 67 i del 2 al 62
• Sant Maure de l’1 al 47 i del 2 al 34
• Santa Rita de l’1 al 29 i del 4 al 44
• El Tap del 3 al 27 i del 4 al 22
• L’Escola de l’1 al 13 i del 2 al 12
• Diego Fernando Montañés del 2 al 4
• Goya de l’1 al 5 i el 2
• Bartolomé J. Gallardo de l’1 al 7
• Joan Cantó del 4 al 12 i el 5