La Sala de Graus ‘Roberto García Payá’ del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha acollit el Solemne Acte de Presa de possessió de director de l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi (EPSA). L’esdeveniment ha comptat amb totes les mesures higièniques i sanitàries adaptades a la situació actual marcada per la Covid-19.

En el cerimonial han participat el Sr. Secretari General de la UPV, Sr. Josep Antoni Claver Campillo; el Sr. Rector Magnífic de la UPV, Sr. Francisco José Mora Mas; el Sr. Director electe de l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi, Sr. Pablo Andrés Bernabeu Soler; i el Sr. Director ixent de l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi, Sr. Juan Ignacio Torregrosa López. Ha assistit també part de la comunitat universitària de la UPV, familiars, l’alcalde d’Alcoi, Sr. Antonio Francés Pérez; i el regidor d’Ocupació, Empresa i Educació de l’Ajuntament d’Alcoi, Sr. Alberto Belda Ripoll.

L’esdeveniment ha començat amb les paraules de Sr. Juan Ignacio Torregrosa López, qui ha donat l’enhorabona al nou equip directiu i ha donat “el seu suport i lleialtat” per a fer que “el campus i la universitat progressen”.

A continuació, el Sr. Secretari General de la UPV, Sr. Josep Antoni Claver Campillo, ha procedit a la lectura de l’acta amb la finalitat de donar fe del Solemne Acte de Presa de Possessió.

En aquest moment, Sr. Pablo Andrés Bernabeu Soler ha pres possessió del càrrec: “Promet complir fidelment les obligacions del meu càrrec, guardar i fer guardar la Constitució, l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana i els Estatuts de la Universitat Politècnica de València”.

Després de la presa de possessió el director electe, ha pronunciat un emotiu discurs en el qual ha afirmat que “el procés de creixement del campus implica ineludiblement que la UPV modifique els seus estatuts perquè reconega jurídicament que disposa de tres campus”. Ha afegit que “és imprescindible un procés de descentralització que ens dote de competències pròpies en investigació i en la unitat de doctorat”. Ha reivindicat també la necessitat d’una Ciutat Politècnica de la Innovació a Alcoi.

En el discurs, Pablo Andrés Bernabeu Soler també ha reconegut la intenció de “recuperar part de l’edifici de Viaducte, compartir-lo amb l’Ajuntament i que l’edifici no perda la vinculació amb la universitat”.

Abans de finalitzar l’acte, el Sr. Rector Magnífic de la UPV, Sr. Francisco José Mora Mas, ha reconegut el treball realitzat per l’anterior director i ha destacat que “les direccions dels centres juguen un paper fonamental per a avançar en la imprescindible renovació del procés d’ensenyament i aprenentatge, amb la finalitat d’adaptar-nos a les noves exigències i contextos”.

Moment de l’acte

Equip directiu del Campus d’Alcoi de la UPV:

Pablo Andrés Bernabeu Soler – Director

Vicente Díez Valdés – Secretari

Miguel Jorge Reig Pérez – Prefectura d’Estudis

Beatriz Eixerés Tomás – Subdirecció d’Alumnat i Generació Espontània

Carlos Sastre Mengual – Subdirecció de Transformació Digital i Comunicació

José Manuel Díez Aznar – Subdirecció d’Infraestructures i Foment

Javier L. Silvestre Blanes – Subdirecció de Càtedres d’Empresa, Mecenatge i I+D+i

Lucía Agud Albesa – Subdirecció de Formació Permanent, Títols Propis i Formació Online

José María Gadea Borrell – Subdirecció de Dinamització Interna i Col·legi Major (Subdirector Primer)

David Cuesta Frau – Subdirecció d’Emprenedoria, Ocupació i Relacions Internacionals

María Francisca Sempere Ripoll – Subdirecció de Qualitat i innovació docent

Antonio Giménez Morera – Responsable de l’Àrea de Relacions amb els Municipis i Seus Universitàries

Vicente Jesús Seguí Llinares – Responsable de l’Àrea de Planificació i Desenvolupament del Campus

Pau Miró i Martínez – Responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Cooperació i Igualtat