Les bases ‘Premis Ciutat d’Alcoi Llançadora ja estan publicades en el BOP, les persones que vulguen participar disposen de 30 dies naturals per a enviar els seus projectes.

Cal destacar en aquesta edició la rellevància del jurat. Està format per cinc dones especialistes en l’àmbit dels premis i membres d’entitats o col·lectius referents en aquests aspectes en la nostra Comunitat, en concret:
• Núria Enguita, Directora de l’IVAM.
• Rosa María Castells, Directora del MACA.
• Irene Ballester, component del Consell Valencià de Cultura.
• Pilar Tébar, presidenta de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art i membre de la Taula dels Arts Visuals de la Comunitat Valenciana, TAV.
• Lucia Romero, secretària de la *Comissió d’*Arts *Plàstiques del Consell de Cultura d’Alcoi.

La present convocatòria dels ‘Premis Ciutat d’Alcoi Llançadora’ té per objecte regular la concessió en règim de concurrència competitiva el programa de 3 premis de creació, investigació i producció en arts contemporànies amb l’objectiu de secundar, promocionar i difondre la creació i la investigació artística i cultural. Hi haurà 3 premis de 10.000 euros.

És important assenyalar que el projecte haurà d’estar dins dels àmbits de creació de les arts visuals: creació plàstica, creació musical, videoart, instal·lació/performance, etc i ajustar-se als següents objectius:
• Aprofundir en la investigació de noves formes de creació, producció i difusió de les arts.
• Investigar i reflexionar entorn de la relació de les noves tecnologies, nous mitjans o nous llenguatges en l’Art.
• Impulsar la creació artística contemporània, reforçar el teixit cultural de la Comunitat Valenciana i contribuir a la divulgació del seu panorama creatiu des de la ciutat d’Alcoi, com a centre compromés amb les arts i la Cultura.

Una de les novetats d’enguany respecte a la primera edició és que desapareixen els premis per seccions i que hi haurà tres premis als tres millors projectes dins dels àmbits de creació de les arts visuals.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, destaca la qualitat del jurat importància d’aquesta aposta per part de l’Ajuntament d’Alcoi: “Parlem de cinc persones del més alt nivell en l’àmbit del concurs, cinc dones que donaran més rellevància si cap a aquests premis per la seua notorietat i coneixements”.

Respecte a aquests premis el regidor afig que “És important recordar que parlem d’unes ajudes inexistents fins fa dos anys en una ciutat de grandària mitjana com Alcoi, tant per la seua elevada quantia econòmica com per les possibilitats que ofereixen als creadors en l’ús d’instal·lacions i que una veus més posen en un lloc destacat del mapa de la cultura a la nostra ciutat”.

L’edil delegat de cultura finalitza indicant que “són ajudes obertes a creadors de tot el territori estatal que vinguen a desenvolupar les seues creacions a Alcoi. Hem treballat molt i, sobretot, amb molta gent perquè aquests premis siguen un exemple per a altres ciutats i estem segurs que impulsaran de manera decidida aqueixa factoria creativa que volem que siga Alcoi, a més tenim l’experiència de la primera edició el que ens ha servit per a millorar alguns aspectes en aquesta segona que estem segurs que serà un èxit”.