Finalment aquesta vesprada ha nevat a la nostra ciutat. L’Ajuntament d’Alcoi té preparat el dispositiu per a fer el seguiment del possible temporal per aquest pont i actuar en cas de necessitat. El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat no ha decretat cap nivell d’emergència ni preemergència.

Recordem que l’Ajuntament d’Alcoi té aprovat el Pla Territorial Municipal front Emergències que estableix com actuar en els casos d’emergència en tots els seus nivells o preemergència. En aquest cas tot i que no s’arriba a aquests nivells se seguiran les directrius marcades. També és important recordar que el personal tècnic del departament de Protecció Civil ha elaborat un protocol específic per actuar en cas de nevada.

Els departaments implicats en aquests casos com són Medi Ambient, IGS (Inspecció General de Serveis), Policia i Protecció Civil estaran coordinats durant aquests dies per fer el seguiment i dur a terme les actuacions necessàries. Igualment cal assenyalar que Creu Roja, té preparat el dispositiu d’emergència en l’alberg per a la gent sense llar.

«Tenim el dispositiu preparat per a operar en cas que siga necessari, cal prevenir una possible actuació encara que les previsions no marquen neu al nucli urbà», indica el regidor de Protecció Civil, Jordi Silvestre, qui destaca que «És beneficiós que la possible nevada siga en dies no laborables, ja que la mobilitat és menor perquè no ha d’haver-hi desplaçaments ni per anar a treballar ni als centres educatius».