Les 12 persones contractades per l’Ajuntament a través del programa de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana, han treballat en espais naturals i parcs de la ciutat entre el 31 de juliol de 2020 i el passat 14 de febrer de 2021
El programa ‘Avalem Experiència’, finançat amb fons procedents del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), va atorgar a Alcoi una subvenció de 171.558,03 euros, destinada a la contractació de persones desocupades d’almenys 30 anys d’edat inscrites com a demandants d’ocupació en l’Espai Labora de la Generalitat per a la realització d’obres o serveis d’interés general.
En concret, aquesta ajuda va facilitar la contractació de quatre oficials forestals, quatre oficials de jardineria i quatre peons forestals, que van participar en el projecte d’ocupació “Alcoi Verd” desenvolupat pels departaments d’Obres i Serveis i de Medi Ambient del consistori.
D’una banda, l’activitat duta a terme al costat de la brigada de jardins es va centrar en labores adequació paisatgística i forestal, així com de neteja en onze parcs de la ciutat i tractament preventiu de la Covid-19 en les seues respectives zones de jocs infantils.
Per una altra, les actuacions desenvolupades des de Medi Ambient es van centrar en el manteniment i millora de les àrees recreatives i espais d’ús públic en espais naturals; treballs de neteja i adequació de solars; manteniment i adequació de la via verda, de rutes i senderes locals i del paratge Racó Bonaventura-Canalons; desbrossament i neteja del Mes de la Cova; manteniment i adequació dels Horts Socials i de les pistes BTT, així com col·laboració amb el projecte Canyet i reparació de talussos i marges de camins i sendes.