El Partit Popular exigeix al Govern local, del PSOE, que pose en marxa el nou contracte de mupis i senyalització d’Alcoi. El contracte va ser adjudicat al desembre i inclou elements innovadors, especialment pantalles digitals en diferents punts de la ciutat, gegants en el cas dels principals accessos. Tres mesos després de la signatura del contracte, la senyalització es manté en una situació precària i els nous dispositius no arriben. “L’Ajuntament ha adquirit un producte nou i en tres mesos no s’ha preocupat d’estrenar-lo”, afirma la regidora Lirios García, que critica al Govern per aplicar la conversió en zona de vianants del Centre sense haver senyalitzat abans els nous recorreguts.

El nou contracte del servei d’informació mitjançant instal·lació, explotació publicitària i manteniment de les instal·lacions de diferent mobiliari urbà va ser adjudicat a Exterior Plus a canvi d’un cànon anual de 36.300 euros. La concessió permetrà renovar tota la senyalització direccional de la ciutat, amb especial atenció a la turística sobre la base de criteris de Destinació Turística Intel·ligent.

L’Ajuntament, segons exposa García, encara no ha presentat la seua proposta de senyalització. Segons el contracte, el Consistori i l’empresa disposaven de tres mesos per a definir el projecte. El termini ja ha sigut depassat. “El Govern ha de posar-se a treballar per a presentar el seu pla de nova senyalització de la ciutat perquè l’actual està en mal estat, té diferents formats i moltes vegades dificulta més que ajuda”, reclama la regidora del PP.

Per a la regidora és especialment greu que l’Ajuntament vaja a posar en marxa la conversió en zona de vianants del Centre sense haver-hi implantant la senyalització que indique les noves direccions i condicions d’accés al barri. “La improvisació és total perquè no estan senyalitzades els recorreguts alternatius. Va tot cames ajudeu-me”, lamenta.

García explica que el contracte marca un període de fins a 9 mesos per a disposar dels nous elements a instal·lar a la ciutat. “Amb el retard que ja portem, passarà més d’un any sense posar en marxa el contracte”, afirma. És a dir, no s’aplicarà durant una quarta part del termini de vigència del contracte, que és de quatre anys. “És una desídia imperdonable per part del Govern”, recalca.

Innovacions tecnològiques
La regidora no entén per què els socialistes no demostren interés a renovar els mupis, part dels quals seran digitals, ni a instal·lar pantalles gegants en els accessos a la ciutat. García detalla que són pantalles de sis metres quadrats amb una tecnologia aplicada en grans capitals, com Madrid. “Canviar les actuals pancartes per pantalles no sols permet oferir una imatge de ciutat moderna i intel·ligent, sinó que concedeix moltes possibilitats, com informar de l’estat del trànsit”, raona García. La regidora insta el Govern a “treballar els contractes que adjudica perquè entren en vigor en el menor temps possible”.