El govern municipal ha anunciat que el procés de conversió del centre en zona de vianants s’iniciarà el proper 29 de març amb el primers talls de trànsit i les primeres mesures corresponents a la Fase 1. Des de la formació morada, es mostren preocupats per aquest anunci, ja que consideren que «no s’han complit part dels acords assolits per a donar suport a tot aquest procés i que s’havien d’haver produït prèviament als talls de trànsit anunciats» comenta el regidor Aarón F. Santamaría.

Els preocupa que la precipitació puga embrutar tot el procés, el qual consideren pot ser molt beneficiós per al centre, els seus veïns i veïnes, els seus comerços i la seua revitalització, això si, «sempre i quan donem els passos en l’ordre que cal sense precipitar-nos i respectant els acords assolits», continua Santamaría.

Des de Podem van sol·licitar la creació d’una Comissió de Seguiment de la Conversió del Centre en Zona de Vianants, proposta que va ser aprovada al ple municipal d’octubre de 2020 i que va ser condició indispensable per a que la formació morada donara suport al procés de peatonalització. «Davant la falta de participació prèvia en tot aquest procés, pensem que aquest instrument pot servir per a poder fer un seguiment i avaluar les mesures que vagen portant-se a terme i poder resoldre els conflictes que es puguen originar davant d’aquest procés i a més d’una forma col·lectiva i participada amb la ciutadania. Comissió en la que, evidentment, hem sol·licitat que estiguen presents tots els agents implicats: veïns i veïnes, associacions, comerciants, etc. La proposta fa mesos que va ser aprovada i ja tenim ahí l’anunci de l’inici de la fase 1 però a hores d’ara encara no tenim cap notícia sobre quan i com es crearà aquesta comissió», afirma Santamaría. Per això, des de Podem preguntaran al respecte en la propera comissió informativa.

També preguntaran quan està previst fer les actuacions necessàries per adequar els espais que passen a formar part de la zona de prioritat peatonal, i així acondicionar-les a les característiques que requereixen. Així com instal·lar la senyalització corresponent per deixar clares les vies alternatives de les que disposa la ciutadania per fer els trajectes. «Peatonalitzar el centre serà positiu, sempre i quan el procés estiga acompanyat d’actuacions, participació ciutadana i revitalització dels espais. Hi havia passos previs que donar abans de començar els talls de trànsit, com la creació de la Comissió de Seguiment, que no s’han produït i que eren una condició indispensable per al nostre suport», conclou Santamaria.