Aquesta setmana les i els alumnes de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi han gaudit de la companyia d’una visita molt especial. L’escriptora valenciana, Isabel Barceló, va compartir amb mestres i alumnat una llarga conversa sobre la pervivència dels autors clàssics, sobre la imperiosa necessitar de llegir i rellegir les obres que millor ens expliquen els naixement de la nostra cultura.

De la mà de la Direcció General del Llibre i Foment de la Lectura del Ministeri de Cultura i Esport, i organitzat pel departament de Llatí i Grec de l’Andreu Sempere, l’autora ens va permetre endinsar-nos en la història dels diferents mites que tenen l’amor com a tema central. Llegendes, que encara avui en dia, formen part de la cultura popular, però que cal llegir i reinterpretar des del seu origen, sense les deformacions a les que són sotmeses des de la contemporaneïtat.

“Las flechas de Cupudio. Amor y mito” ha estat un crit reivindicatiu de les Humanitats, tan injustament injuriades en l’actualitat als currículums acadèmics. Perseu i Medusa, Orfeu i Eurídice o Psique i Cupido ja formen part inseparable de la vida de l’alumnat de Llatí, Grec i Literatura Universal i els acompanyaran la resta de la seua vida, allà on desitges arribar.

Isabel Barceló és autora d’un bon nombre d’obres de divulgació patrimonial i novel·la històrica. A més, recentment ha publicat “Mujeres de Roma. Heroísimo, intrigas y pasiones”, obra guardonada al 2019 amb el premi d’Assaig i Crítica de l’Associació Valenciana d’Escriptors i Crítics Literaris. És, a més, una incansable activista cultural que destaca per la difusió de la creació literària, especialment de les dones.

En acabar, ha participat de l’entrega de premis als alumnes per les seues creacions literàries en el concurs organitzat al centre pel departament de Llatí i Grec: María Rodríguez Ruiz (4t d’ESO), Iria García Corbí i Cristina Pérez Mollá (1r de Batxillerat) i Adrián Bujaldón Rodríguez (2n de Batxillerat).