El Partit Popular d’Alcoi acusa el Govern local, del PSOE, d’intentar anul·lar la Mesa del Centre. La regidora Amalia Payá lamenta que el Govern no aprofite aquest fòrum, creat en 2016, per a generar debats entorn de projectes i iniciatives que afecten el barri. L’última reunió, celebrada a principis de març, va estar centrada en la conversió en zona de vianants, que va arribar a la taula una vegada aprovada. Van quedar fora la resta d’assumptes plantejats pel PP.

La regidora adverteix que el Govern “fa i desfà al seu antull” en el Centre al marge de la Mesa, formada per veïns, comerciants, Cambra de Comerç, Universitat Politècnica de València i partits polítics. “El Govern ni tan sols informa de quins són els seus plans”, lamenta Payá, qui defensa que la Mesa siga un “vertader òrgan de participació” a l’hora de decidir mesures i projectes amb els quals revitalitzar i dinamitzar el barri.
El PP considera “molt preocupant” que el Govern amague projectes com el de reurbanització de la part alta de Sant Nicolás, en fase d’adjudicació sense que s’haja sotmés a la participació dels veïns. “Són obres que canvien l’estètica d’un conjunt històric artístic i que s’executaran per decisió unilateral del Govern, sense haver-lo presentat a ningú. Això no és participació”, manifesta Payá.

La regidora mostra la seua “decepció” per la falta d’informació en la Mesa del Centre sobre les noves partides pressupostàries per a rehabilitar edificis, així com sobre la nova ordenança d’Inspecció Tècnica d’Edificis. “El Govern està aconseguint que aquesta Mesa es convertisca en un mer tràmit en el qual no és que hi haja debat, és que ni tan sols hi ha ja informació sobre qüestions importants per al barri”, assenyala.
La regidora apunta que des de 2017 l’Ajuntament compta amb un Estudi per a la Reactivació Centre Històric d’Alcoi. “El Govern s’ha oblidat d’aquest estudi i de les mesures interessants que plantejava. Per això és trist i lògic que es negue a fer balanç”, afirma Payá. La regidora insta el Govern “a canviar d’actitud i aprofitar la Mesa del Centre per a treballar un gran projecte de recuperació del barri antic d’Alcoi”.