El col·lectiu LGTBIQ+ d’Alcoi (Alcoià) Comtat i Foia de Castalla comença des d’aquest mateix dilluns 22 de març a donar servei d’assessorament legal i psicològic així com punt d’informació a la ciutadania de les nostres comarques.

El col·lectiu LGTBIQ+ fa un pas més en el compliment d’uns dels objectius que s’havia marcat des del naixement d’aquest, que és donar visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+, ajudar i assessorar a totes les persones que ho requerisquen i crear un espai de trobada per a l’associacionisme de les nostres comarques.

Ponts d´Igualtat ha treballat durant més d’un any en analitzar les necessitats reals del col·lectiu LGTBIQ+ a les nostres comarques, i hem arribat a la conclusió que és necessari tindre suport psicològic, jurídic i un punt d´encontre per a aquelles persones que així ho requerisquen. Durant l’any i mig que Ponts d´igualtat porta en funcionament s’han realitzat un total de 40 intervencions en les quals han necessitat d’algun servei que ara disposarà el nostre col·lectiu.

El col·lectiu LGTBIQ+ donarà servei presencial en la C/Escola núm. 9, baix (Alcoi) en horari d’atenció al públic, de dilluns a dissabte, així com urgències les 24 hores, si així succeïra a través de la línia diversa del col·lectiu (722686850).

El president de Ponts d´igualtat, Aitor Pla, manifesta que “Hui és un dia important per al nostre col·lectiu i per a la ciutat d’Alcoi. Després de molts mesos de lluita, pedres sobre el camí, i la falta de voluntat perquè aquest servei tirara avant, els socis i sòcies de Ponts d´Igualtat en col·laboració amb altres entitats socials hem fet un pas més per a visibilitzar aquelles inquietuds que el col·lectiu LGTBIQ+ té en aquests moments” Pla continua declarant “ Fem aquest pas amb el ferm propòsit d’ajudar a qualsevol persona que ho requerisca en l’àmbit psicològic i/o jurídic, així com per a qualsevol altra persona que necessite estar en un entorn que garantitze la seua privacitat. Aquest punt de trobada naix amb la finalitat de ser gestionat per totes persones que vulguen sumar-se al projecte i així fomentar l’associacionisme entre nosaltres”.

El president finalitza “Han sigut mesos molt durs en veure que aquest servei podria no haver-se donat a la nostra ciutat per la falta de voluntat i interés en la cessió d’un espai que s’adaptara a les nostres necessitats, és per això que emplacem a totes les administracions competents i a entitats, a treballar en el projecte de Ponts d´igualtat i ser partícips de les necessitats que la nostra ciutat i comarca tenen amb el col·lectiu LGTBIQ+, així com les desigualtats que ens trobem cada  dia”