Portalemp, el portal d’ocupació de l’Ajuntament d’Alcoi que té com a objectiu promoure el desenvolupament econòmic i fomentar l’ocupació compta amb prop de 7.000 persones inscrites. Des de juny de 2017 i fins a la data de hui, aquesta eina d’intermediació laboral ha publicat 670 ofertes, destacant que, segons expliquen des de la regidoria d’Ocupació, Empresa i Formació, existeix una fidelització de les empreses, que en la majoria d’ocasions tornen a recórrer al servei i a Àgora per a realitzar els seus processos de selecció.
En concret, Portalemp ofereix a les empreses una adaptació precisa als perfils sol·licitats, constant comunicació i seguiment de les ofertes, acompanyament durant tot el procés, així com l’opció de triar donar visibilitat o no al nom de l’empresa o de decidir si es prefereix rebre les sol·licituds directament o a través del portal.
Subratllen els responsables del servei que les ofertes publicades donen respostes a les necessitats del mercat laboral i abasten els diferents sectors econòmics, així com perfils amb diferents graus de qualificació. Es tracta d’ofertes que s’actualitzen de manera constant i que desapareixen del portal en el moment en el qual es tanca el procés de selecció, de manera que només es mostren les que estan actives.
Durant 2020 -exercici inusual en estar marcat per la pandèmia de la Covid-19- es van gestionar i van publicar 153 ofertes d’ocupació. I en el que portem de 2021, el nombre d’ofertes publicades ascendeix a 41, una xifra positiva, segons el regidor d’Ocupació, Alberto Belda. “Evidentment, la situació i les dades estan marcades per les conseqüències de la crisi sanitària generalitzada però aquestes ofertes són un signe de la reactivació de la nostra economia i de la confiança que el teixit empresarial de la ciutat i de la comarca deposita en aquesta eina”.
Hui dia, són 6.962 les persones inscrites -de les quals 1.160 corresponen a inscripcions realitzades durant 2020. Aquestes persones usuàries de Portalemp tenen l’opció de rebre un acompanyament en el seu procés de cerca activa d’ús de la mà del servei d’orientació laboral de Àgora. A més, poden resoldre els seus dubtes relatius a la inscripció i seguiment de la seua candidatura o obtindre informació sobre accions formatives, etc. Més del 50% de persones inscrites en Portalemp són dones, sent el rang d’edat més nombrós el que oscil·la entre els 25 i els 44 anys.
Més del 50% de persones inscrites en Portalemp són dones, sent el rang d’edat més nombrós el que oscil·la entre els 25 i els 44 anys.