El Govern Municipal ha posat en marxa un procés participatiu sobre l’autobús urbà. Té lloc en l’Àgora durant tres dies, del 23 al 25 de març en diferents grups per a respectar la normativa Covid. Durant les sessions s’informa de la situació actual del servei i s’acullen els suggeriments dels participants.

Amb aquesta iniciativa es tracta de fer partícip a la ciutadania ja que acabarà el contracte i es vol saber la seua opinió sobre el servei, les seues propostes, millores o necessitats per a incloure-les en el nou servei i que tinguen el millor servei possible.

Es dona veu especialment als actuals usuaris que són els que millor poden indicar què els sembla el servei actual, per això s’ha convidat a participar a totes les associacions veïnals, treballadors del servei, centres educatius de tots els nivells, tots els consells municipals, grups polítics de la corporació, associacions de grups de diversitat funcional, Gent Gran i Aules de la Tercera Edat.

Durant aquestes jornades s’està informant les persones que participen de diferents aspectes del servei actual com el cost del servei, freqüències, eines, mitjans disponibles, etc, sempre tenint en compte aspectes tan importants per a la nostra societat com els objectius de desenvolupament sostenible dins de l’Agenda 2030 especialment sobre el Medi Ambient i la Mobilitat Sostenible. S’estan recollint totes les inquietuds, propostes i millores per a aconseguir aquest objectiu.

“Volem tindre el millor servei possible d’autobús urbà a Alcoi per això estem duent a terme aquestes jornades, per a recollir totes les inquietuds plantejades que siguen possibles en el nou servei”, explica el regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez.

Per la seua part la regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán, destaca que “amb aquest procés volem, una vegada més, que les persones de la ciutat participen en la presa de decisions i que facen arribar les propostes i millores que consideren. És necessari conéixer de primera mà què en pensa la ciutadania per a poder complir amb un del nostre objectius principals que és tindre el millor servei possible amb el major rendiment i satisfacció”.

Ruenió a l’Àgora