La pista, amb un cost total de 262.501,72 €, està situada en la partida de Trencacaps i suposa una millora molt important per a l’esport del BMX de la ciutat. Té 400 metres de longitud, una rampa d’eixida de 5 m metres d’altura. BMX, és l’abreviatura anglesa de Bicycle Motocròs, és la denominació amb què es coneix el bicicròs.
En el projecte han treballat de manera conjunta l’empresa constructora, els tècnics municipals i els mateixos esportistes i membres del Club BMX Alcoi, que han aportat millores al traçat perquè aquest reunira tots els elements necessaris per a convertir-se en un referent dins d’aquesta modalitat esportiva.
A la bona notícia per al col·lectiu de la finalització i disponibilitat de la instal·lació per a començar amb els entrenaments, s’ha unit en els últims dies la confirmació que Alcoi serà seu el dissabte 8 de maig de la Copa de la Comunitat Valenciana i que l’última prova puntuable de la Copa d’Espanya els dies 18 i 19 de setembre també es disputarà a la nostra ciutat.
El projecte ha permés crear un circuit homologat de BMX a Alcoi que atendrà el nombrós col·lectiu d’esportistes que practiquen aquesta modalitat a la ciutat i ofereix la possibilitat de poder albergar campionats de caràcter autonòmic i nacional. L’anterior circuit situat en el barri del Viaducte és una instal·lació que no reuneix ni pot reunir les característiques tècniques necessàries per a obtenir la condició de circuit homologat per la federació nacional de ciclisme per a la disputa de competicions d’àmbit autonòmic o nacional.
“Tenim un traçat cuidat fins a l’últim detall en un entorn privilegiat, converteixen al circuit d’Alcoi en un dels més destacats de la Comunitat. Anem acollir dues competicions molt rellevants a les quals acudiran esportistes de tot el territori autonòmic i nacional i que sens dubte suposaran una inauguració a l’altura de la instal·lació. Una nova infraestructura que amplia els espais esportius de qualitat a la ciutat i que demostra el compromís d’aquest govern amb l’esport i que a més serà beneficiós per a tota la ciutat, ja que una vegada es torne a la normalitat la realització d’aquestes proves implicarà l’arribada de persones que no sols competiran, també dormiran, menjaran i realitzaran les seues compres a Alcoi i que atrauran públic de tota Espanya que podrà conéixer i gaudir de la nostra ciutat», ha explicat el regidor d’Esports, Miguel Juan Reig, qui ha afegit que “El col·lectiu del BMX mereix aquest canvi d’ubicació amb unes instal·lacions on es puga desenvolupar l’activitat amb seguretat i que garantir la continuïtat i la promoció d’aquest esport a la nostra ciutat”.