Aquest dissabte se celebra de nou aquest gest simbòlic que va nàixer a Sidney l’any 2007 per posar en el punt de mira la problemàtica del Canvi Climàtic. Alcoi s’adherirà apagant els llums dels edificis municipals i monuments i convida a la ciutadania a sumar-se
L’Hora del Planeta és una iniciativa que pretén unir a la ciutadania, empreses, ajuntaments i institucions per lluitar contra el canvi climàtic i la perduda de biodiversitat.
Alcoi també participarà novament aquest any, segons explica el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre. Segons subratlla, “Considerem que, junt a les accions decidides per combatre el canvi climàtic, són importants també gestos d’aquest tipus per conscienciar la ciutadania. Per això, l’Ajuntament apagarà els llums d’edificis i monuments durant una hora, de 20:30 hores a 21:30 hores i convidem els alcoians i les alcoianes a sumar-se a aquesta apagada de llums”.
Aquest any 2021, tan decisiu per a la protecció de la natura, tindrà lloc a Kunming (Xina) la 15a Cimera per la biodiversitat, on els líders mundials prendran decisions claus sobre l’acció climàtica, el desenvolupament sostenible i la natura.
Aquesta reunió junt amb la Cimera del Clima 2021 que tindrà lloc a Glasgow (Anglaterra), seran dos esdeveniments fonamentals per aconseguir un Pla Global ambiciós per transformar la relació entre la societat amb els ecosistemes i la biodiversitat i garantir que per al 2050, podem viure d’una manera sostenible i amb harmonia amb la natura.
L’Hora del Planeta, s’ha convertit amb els anys amb un moviment mundial i així milers de ciutats de 188 països i més de 17.000 monuments i edificis emblemàtics s’han apagat en edicions anteriors com la Torre Eiffel i d’altres.