Aquestes últimes setmanes, hi ha hagut una clara tendència a la baixa en la incidència del coronavirus. No obstant això, aquest estancament de casos s’està convertint ara en un lleuger augment en moltes de les comunitats autònomes. Diferents províncies a Espanya continuen confirmant repunts en casos de contagis i en defuncions, alhora que també avisen d’un augment en quant a la velocitat de contagi es refereix i del perill que es produïsca una saturació als hospitals. Els experts ja adverteixen de l’arribada d’una quarta ona del coronavirus a les portes de Setmana Santa

Davant d’aquesta situació encara incerta i inestable, la formació morada proposarà al proper ple municipal que l’ajuntament d’Alcoi realitze un ajornament de la taxa d’ocupació de la via pública per al sector de l’hostaleria a la nostra ciutat, després de l’anunci del Govern Municipal sobre la intenció de reprendre de nou el cobrament d’aquesta taxa, el que pot suposar per a molts negocis d’hostaleria de la ciutat, tindre que abonar aproximadament 1.000,00 € el proper mes de juny.

Com afirmen des de Podem, «entenem que les administracions locals per poder seguir ajudant a pal·liar els efectes d’aquesta crisi han de disposar també d’ingressos, però pensem també que ens trobem encara en una situació inestable i discontinua, amb poques seguretats i moltes incerteses i molts negocis travessant moments molt complicats per les circumstàncies que hem patit i seguim patint», comenta el regidor Aarón Ferrándiz Santamaría.

Per tant, consideren que es precipitat reprendre ja el cobrament d’aquesta taxa davant la situació que ha patit els últims mesos el sector de la hostaleria. «Tenim dubtes de si ara és el millor moment davant la situació econòmica que estan patint els negocis i davant les incerteses que ens planteja la situació sanitària i econòmica. Tal volta, siga una decisió precipitada que no ajude als hostalers de la nostra ciutat, que segurament treballarien un poc més tranquils aquest any amb una reducció o un ajornament d’aquesta taxa, al menys fins que disposem de millors garanties i certeses», continua Santamaría.