Un any més s’ha preparat aquest dispositiu per les vacances de Setmana Santa, per part del departament de Transició Ecològica en coordinació amb els departaments de Protecció Civil, Policia i amb el Parc Natural de la Font Roja.

L’objectiu principal d’aquest dispositiu és controlar i limitar la pujada de vehicles al Parc Natural de la Font Roja, per evitar aglomeracions dels mateixos a la carretera i posar en perill als visitants del Parc en cas d’emergència.

Els Voluntaris de Protecció Civil estaran durant els quatre dies en l’encreuament Sant Antoni i en l’encreuament de la carretera Llacunes, per poder controlar l’accés de vehicles al Parc Natural. S’utilitzaran per primera vegada les barreres instal·lades a l’encreuament de Sant Antoni.

Els visitants que pugen a peu o en bicicleta, no tindran cap problema en accedir al Parc i també hi haurà un servei de 2 autobusos des del Cementeri Municipal els dies 2, 3, 4, i 5 d’abril.
Els horaris seran:
– Eixides des de Cementeri 10:00, 10:30, 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00, 13:30, 14:00, 16:00, i 17:00 hores.
– Eixides des de la FONT ROJA 10:30, 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00, 13:30, 14:00, 14:30, 16:30, 17:30 i 18:00 hores.

El preu del bitllet serà d’1 euro el de pujada i 1 euro el de baixada i únicament es podrà pagar amb targeta segons han comunicat des de Subús.

Al mateix temps es faran rutes de vigilància als altres espais naturals del nostre municipi, per part del voluntariat d’ACIF i 30 Charly Alpha i amb la intenció de poder controlar el bon fer dels usuaris. Així els de 30 Charly Alpha estaran en un punt fixe en l’àrea recreativa Sant Antoni i també amb un vehicle en ruta per la zona de l’Estepar, Canal i Polop.

Per la seua banda, Acif farà vigilància amb vehicle per la zona del Racó Bonaventura, Font del Quinzet, Font de la Salut, Naixement del Molinar, Serelles i Preventori, amb torns de matí i de vesprada.

«Des del Govern d’Alcoi, volem insistir en que hi ha que tenir molta cura als nostres espais naturals i no devem deixar residus en aquests, ni fer foc, també recordar que la COVID no ha desaparegut, i devem evitar les aglomeracions, mantenir les distàncies i complir totes les mesures COVID-19 vigents actualment per part de la Generalitat i sobretot actuar amb Responsabilitat» ha explicat el regidor de Transició Ecològica i Protecció Civil, Jordi Silvestre.

CONTROL A LA CIUTAT
La Policia Local continuarà amb el mateix dispositiu que es va posar en marxa quan va tornar a obrir l’hostaleria, intensificant el control de l’aforament de l’interior dels locals d’hostaleria, així com el de les terrasses i veladors. Aquests controls es faran de forma aleatòria.

CAMPANYA GENERALITAT VALENCIANA
A més cal assenyalar que la Policia de la Generalitat triplicarà la seua presència en les zones recreatives i paratges naturals de l’interior de la Comunitat Valenciana durant les pròximes vacances de Setmana Santa i Pasqua per a garantir que es compleixen les mesures de seguretat sanitària davant la COVID-19.
Segons han informat, la campanya busca traslladar que és responsabilitat de tots i totes respectar les quatre mesures bàsiques de seguretat: higiene de mans, distància, mascareta i ventilació, i també recordarà les restriccions establides per a les reunions: quatre persones en espais públics i el nucli familiar en els privats.
La Policia Autonòmica mobilitzarà al 65% de tots els seus efectius, en coordinació amb les Policies Locals, la Guàrdia Civil i el personal de l’Agència Valenciana de Seguretat i Emergències, en 50 municipis de les tres províncies per a cobrir 52 àrees recreatives de 19 parcs naturals i altres cinc zones d’acampada.