El Partit Popular exigeix al Govern d’Alcoi, del PSOE, que revise “d’urgència” les autoritzacions per a càrrega i descàrrega en la zona per als vianants. Els populars afirmen que l’Ajuntament està denegant permisos a empreses locals que necessiten fer ús de les zones de càrrega i descàrrega per a subministrar els seus productes a domicilis i establiments situats en el Centre de la ciutat.

El portaveu del PP, Enrique Ruiz, adverteix que empreses d’alimentació, tintoreries, distribuïdors de productes de neteja, entre altres sectors, han alertat que l’Ajuntament els ha denegat el permís per a poder accedir a les zones de càrrega i descàrrega de l’àrea de prioritat per als vianants. La resposta literal, assenyala Ruiz, és que “no compleix els requisits exigits per a la seua autorització segons l’Ordenança de Conversió en zona de vianants d’Alcoi, per la qual cosa no es pot autoritzar”.

Ruiz exigeix al Govern que revise l’ordenança per a no “bloquejar l’activitat econòmica d’empreses distribuïdores o de repartiment”. El portaveu del PP recalca que des de fa mesos ve apuntant que l’ordenança “estava molt verda com per a ser aprovada”. La conseqüència, assenyala, és que se succeeixen els problemes. “En aquest cas són problemes greus per a autònoms i petites empreses de tot Alcoi que realitzen subministraments al Centre i als quals se’ls ha denegat el permís permanent per a la càrrega i descàrrega”. “La solució no pot ser que hagen de demanar permís cada vegada que vinguen a treballar al Centre”, exposa Ruiz.

El regidor del PP retrau a l’alcalde, Antonio Francés, i al regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, que la seua gestió “afecte directament la butxaca d’autònoms i petites empreses”. Ruiz assenyala que, a més de constrényer l’horari de càrrega i descàrrega a únicament tres hores al dia (de 08.30 a 10.30 i de 19.30 a 20.30 hores), denega permisos permanent de càrrega i descàrrega a empreses que el necessiten per a treballar.
“És un autèntic despropòsit el que està fent el PSOE amb la ciutat i el mal directe que està fent a treballadors als quals els costa molt alçar la persiana cada dia”, lamenta el portaveu del popular. Per aqueix motiu insisteix a reclamar al Govern que rectifique i revise les autoritzacions per a càrrega i descàrrega.