La directora general de l’Ivace, ùlia Company, s’ha reunit amb l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés Pérez, per a intercanviar impressions sobre el programa desenvolupat per a facilitar les reinversions d’empreses amb capital estranger en la localitat.

Julia Company ha explicat que personal tècnic de l’Ivace i de l’ajuntament d’Alcoi han mantingut reunions amb empreses amb capital estranger implantades a Alcoi per a conéixer les seues necessitats i garantir que les empreses inversores no es limiten a quedar-se “sinó que continuen desenvolupant-se en la localitat”.

“Amb l’equip de govern de l’ajuntament d’Alcoi hem desenvolupat unes reunions tècniques per a sondejar conjuntament l’evolució i projectes de futur d’una mostra d’empreses l’accionariat de les quals és majoritàriament estranger i realitzen la seua activitat en aquest municipi”, ha explicat Company.

El programa s’ha desenvolupat concretament amb tres empreses. Dos d’elles són de l’alimentació i una tercera de l’àmbit de les matèries primeres industrials. Entre totes elles generen 68 ocupacions i distribueixen els seus productes tant a nivell nacional com internacional.

Aquestes reunions formen part d’un programa desenvolupat pe r l’Ivace com a reforç a l’estratègia de captació d’inversió estrangera – el programa Aftercare – que persegueix la identificació de projectes de reinversió d’empreses ja implantades en la Comunitat Valenciana.

Company ha indicat que el desenvolupament d’aquest programa en el moment actual “juga un paper fonamental per a minimitzar l’impacte de la situació creada per la pandèmia”. Amb eines dissenyades en col·laboració amb altres entitats com a Instituts Tecnològics, universitats, agrupacions sectorials, institucions financeres, entre altres.

A més de recaptar informació sobre les necessitats de les empreses s’estudien possibles actuacions a implementar per a donar el suport públic i institucional que precisen en els seus processos de reinversió o inversió.

L’objectiu és facilitar a les empreses implantades en el nostre territori l’accés a recursos perquè puguen millorar la seua oferta de valor i incrementar la seua capacitat productiva i així continuar generant riquesa i ocupació en la Comunitat Valenciana.

Company ha explicat que “les mancances o possibles soluciones fruit d’aquestes reunions ens permeten fer-les extensives a la resta del territori i millorar així el nostre teixit empresarial en les distintes àrees en les quals l’Ivace té competències”.

Per part de l’Ajuntament d’Alcoi, aquestes sessions s’han aprofitat, a més, per a acostar a aquests empresaris l’estratègia IMPULSALCOI 2019-2023, que comprén totes les mesures, actuacions i programes dirigits a implementar el pes de l’activitat industrial a Alcoi, fomentar l’aparició d’activitats més intensives en tecnologia i coneixement que incrementen la competitivitat i el valor afegit de les empreses.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha incidit en què “és fonamental conéixer quin és el present i el futur de les nostres empreses per a poder adoptar decisions. En aquest cas, les reunions han tingut lloc amb empreses establides a Alcoi i que tenen un accionariat principalment estranger”, al que afig que “conéixer detalls de la seua gestió i de les seues necessitats ens permetrà facilitar-los eines perquè puguen continuar creant ocupació”.

Pla de Coordinació

El programa Aftercare forma part del Pla de Coordinació d’inversions desenvolupat per la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’Ivace, sorgit de la necessitat de coordinació entre els diferents agents involucrats en els projectes d’inversió o reinversió amb la intenció de proporcionar una millor atenció a les empreses i millorar l’eficiència dels recursos públics.