El Partit Popular critica que l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, i a la consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, de “oblidar-se” de l’obertura del Centre Especial de Malalts Mentals (CEEM). L’edifici va començar a construir-se fa 11 anys i continua tancat “sense que ningú, ni l’Ajuntament ni la conselleria, oferisca ni solucions ni explicacions”, afirma la regidora del PP, Amalia Payá. L’edil considera “preocupant” que el CEEM es mantinga tancat i sense previsió d’obertura.

El PP ha presentat preguntes en les Corts Valencianes i a l’Ajuntament per a conéixer les gestions que s’estan duent a terme per a obrir l’edifici i conéixer per què encara no està en marxa el centre especial de malalts mentals. La conselleria va assumir la propietat de l’immoble al desembre de l’any passat després de tres anys de gestions. “Han passat quatre mesos de la cessió i el centre continua tancat, sense donar servei a les famílies”, lamenta Payá. La regidora reclama a l’alcalde que “pressione” a la Generalitat perquè el servei entre en funcionament “d’una vegada per sempre”.

“L’alcalde, amb el seu vici tòxic de llançar missatges de fum i mentides, va arribar a anunciar el 6 de desembre en premsa que el centre obriria abans de final de 2020. Quatre mesos després no hi ha ni previsió”, critica la regidora del Partit Popular Amalia Payá.

El PP porta al ple del pròxim dimarts preguntes per a conéixer la situació de l’autorització de funcionament de l’edifici com a centre per a persones amb malalties mentals, d’acord amb el que preveu la normativa específica; si s’ha iniciat el procés per a licitar l’equipament del centre i en què consistirà o si s’ha iniciat el procés per a dotar de personal al centre i quina quantitat de personal es preveu. “Són els tràmits que segueixen pendents i dels quals sembla que s’han oblidat Antonio Francés i Mónica Oltra”, manifesta Payá. L’edil no entén com l’Ajuntament no informa sobre quina mena de llicència han tramitat perquè puga iniciar-se el seu funcionament ni quan està realment prevista l’obertura del CEEM d’Alcoi.

“En el ple també demanarem que es realitze una visita al centre amb representants de tots els grups municipals, al costat dels tècnics que corresponguen, tant municipals com de conselleria, per a conéixer de primera mà la situació actual”, conclou la regidora.