Per a la regidora de Compromís Alcoi, Elisa Guillem, “la nova ordenança es tracta d’una mena de persecució per als veïns del barri, ja que si el que es pretenia era evitar contaminació, l’ideal ha de ser que els vehicles no es mobilitzen, no entenem com ara l’Ajuntament obligarà als veïns a moure el cotxe cada dia. Per altra banda, parlem d’un barri on predominen les cases antigues, i per tant sense aparcament propi. Si els veïns no poden aparcar als pocs pàrquing que tenim, què se suposa que han de fer?”

“L’ordenança d’aparcament limitat per a la ciutat que proposa el govern municipal d’Alcoi obliga a triar entre zones per a visitants i zones lliures. El problema és que a barris com el Centre, on són moltes les persones que no tenen pàrquing propi, els suposarà un problema, ja que hauran de buscar aparcament molt lluny, doncs a les zones regulades sols podran tindre el cotxe 60 minuts2, asseveren.

Per altra banda -comenta Guillem- “la «peatonalització» del centre és una de les mesures que busca la revitalització del centre, tot i això parlem d’un barri molt despoblat, que gràcies a la universitat, té molts jóvens que lloguen pisos i donen vida al barri, molts d’ells venen en cotxe a Alcoi, ja que les connexions de transport públic amb altres poblacions són molt deficients. Amb aquesta ordenança els criminalitzem, a ells i la resta de veïns/es, per tindre el cotxe parat durant la setmana i no contaminar”.

A Compromís Alcoi proposen al govern del PSOE fer pàrquings on un percentatge siga per als veïns/es i l’altre per cotxes de rotació. Davant aquesta proposta, el govern afirma, diuen, que «el programa informàtic no pot discriminar, ja que no és perfecte i té algunes mancances», resposta que sorprén a Compromís. La regidora de Compromís finalitza: “Encara no sabem quin barri volen? Un barri per a viure, un barri per a visitants o un barri buit? i a hores d’ara encara estem esperant el nou disseny del servei transport urbà de la ciutat que deuria estar ja dissenyat.